Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα θεωρία «made in USA» γιατί έπληξαν τις συριακές δυνάμεις


bombing-of-syrian-army-camp

Μια νέα εκδοχή φέρνει η αμερικανική πλευρά στην επιφάνεια αναφορικά με τα αεροπορικά πλήγματα στις δυνάμεις του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, μια εκδοχή όμως η οποία σε τελική ανάλυση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύει, ενώ τείνει να επιβεβαιώσει ότι η απόφαση για την εξαπόλυση των επιθέσεων ήταν απολύτως συνειδητή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρείας αναγνωσιμότητας αμερικανικού ιστοχώρου «The Daily Beast», οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η επίθεση ίσως και να έπληξε φυλακισμένους τους οποίους το συριακό καθεστώς επιθυμούσε να τους μετατρέψει σε στρατιώτες και σε αντάλλαγμα να τους χαρίσει τις ποινές.
Τις πληροφορίες αυτές έδωσαν δύο μη κατονομαζόμενοι αξιωματούχοι σχετιζόμενοι με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίοι διευκρίνισαν στον ιστοχώρο, ότι πρόκειται για μια διαδεδομένη πρακτική του καθεστώτος Άσαντ, καθώς η πολυετής αιματηρή εμφύλια σύγκρουση έχει προκαλέσει έλλειμμα προσωπικού…
Τυπικά, οι Αμερικανοί έχουν αναθέσει τη διεξαγωγή έρευνας σε ταξίαρχο ώστε να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά, με την τελική εκδοχή να μην αποκλείεται να αλλάξει. Οι δυνάμεις που ανέλαβαν την εκτέλεση της αποστολής (πλην των Αμερικανών συμμετείχαν οι Βρετανοί με μη επανδρωμένο αερόχημα, ενώ προκύπτει αυστραλέζικη και δανέζικη συμμετοχή) είχαν σωστές συντεταγμένες των στόχων.
Το μέγα ερώτημα που τίθεται στο δημοσίευμα, είναι το πώς είναι δυνατό να μην κατόρθωσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ που φέρονται να παρακολουθούσαν τον στόχο επί διήμερο, προφανώς μέσω πτήσεων μη επανδρωμένων αεροχημάτων και άλλων τεχνικών μέσων συλλογής πληροφοριών, να αντιληφθούν ότι δεν επρόκειτο παρά για κυβερνητικές δυνάμεις, αφού επρόκειτο για σταθερό στόχο…

Το άλλοθι που επικαλείται η αμερικανική πλευρά, είναι η άμεση διακοπή της επιχείρησης μόλις οι Ρώσοι τους ειδοποίησαν για το τι στην πραγματικότητα συνιστούσε ο στόχος, που όμως βρισκόταν πολύ κοντά σε αεροδρόμιο που ελέγχεται εδώ και πολύ καιρό από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, άρα εξ αντικειμένου θα ήταν δύσκολο να πρόκειται για στόχο μαχητών του Daesh/ISIS.
Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, τα τέσσερα πλήγματα με μαχητικά αεροσκάφη F-16 και A-10, πρόλαβαν να αφήσουν πίσω τους 62 νεκρούς και περί τους 100 τραυματίες, ενώ αυτόματη σχεδόν ήταν η αντίδραση των δυνάμεων του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους», οι οποίες επιτέθηκαν για να καταλάβουν στρατηγικής σημασίας περιοχή.
Η ζημιά βέβαια έγινε, οι Σύροι δήλωσαν ότι η εκεχειρία έληξε και εξαπέλυσαν σκληρές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή του Χαλεπίου. Οι Αμερικανοί δείχνουν να προσπαθούν να αναβιώσουν την εκεχειρία συζητώντας με τους Ρώσους, ωστόσο, πλέον είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.