Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Σύριος ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ: Οι USA συνεργός της Daesh…….η Τουρκία παρείχε λογισμική,στρατιωτική υποστήριξη,στρατόπεδα εκπαίδευσης στους τρομοκράτες.Από τα συνορά της πέρασαν δεκάδες χιλιάδες τρομοκράτες.


Syrian Foreign Minister Walid al-Muallem © Maxim Zmeyev
O σύριος ΥΠΕΞ Walid Mouallem δήλωσε στην 71η  Τακτική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη αναφορικά με την επίθεση των αμερικανών στη Deir Ezzor: «H συριακή κυβέρνηση επιρρίπτει όλη την ευθύνη για την επίθεση στις ΗΠΑ καθώς όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, ήταν μια εσκεμμένη εκ προμελέτης επίθεση, αλλά δεν πρόκειται για ένα λάθος – ακόμα και αν η Αμερική ισχυρίζεται το αντίθετο ».

« Αυτή η επαίσχυντη επίθεση αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι συνεργοί του Ισλαμικού Κράτους ISIS και των άλλων τρομοκρατικών ομάδων», τόνισε.
Διαβεβαίωσε ότι η Συρία αν και δέχεται ευνοικά κάθε διεθνή αντιτρομοκρατική προσπάθεια στα εδάφη της ωστόσο υπογράμμισε τη σημασία του συντονισμού με τη συριακή κυβέρνηση και στρατό αφού η έλλειψη αυτού του συντονισμού αποτελεί μια καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας, μια κατάφωρη παραβίαση των αρχών και των σκοπών του ΟΗΕ.Ο Mouallem ανέφερε ότι κάθε αντιτρομοκρατική προσπάθεια που αναπτύχθηκε χωρίς το συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση και στρατό δεν είχε και δεν θα έχει κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης αλλά επιδεινώνει την κατάσταση περισσότερο.
Ο Mouallem κατήγγειλε ότι για πάνω από 5 χρόνια ο συριακός λαός πληρώνει το τίμημα των εγκλημάτων της τρομοκρατίας που χτύπησε ως και σχολεία,πανεπιστήμια,νοσοκομεία,τόπους λατρείας και υποδομές.
“Η τρομοκρατία στη Συρία δεν εξαπλώθηκε χωρίς την υποστήριξη των πασίγνωστων χωρών ”, όπως Qatar και Σ Αραβίας που προπαγανδίζουν την εξτρεμιστική ουαχαμπίτικη ιδεολογία τους , που βασίζεται στον τακφιρισμό και στις fatwas θανάτου που όμως δεν έχουν καμιά σχέση με το Islam, και έστειλαν χιλιάδες μισθοφόρους στη Συρία.Αξιοσημείωτο είναι ότι η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της σε δεκάδες χιλιάδες τρομοκράτες που ήρθαν στη Συρία από όλον τον κόσμο.  
Και ο Mouallem συνέχισε: “Η Τουρκία παρείχε στους τρομοκράτες λογισμική υποστήριξη και τους εξασφάλισε τα στρατόπεδα εκπαίδευσης υπό την επιτήρηση των τουρκικών και δυτικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και στρατιωτική υποστήριξηόπως έγινε σε Idleb, Χαλέπι και στην επαρχία της Λαττάκειας. ”.“Εμείς στη Συρία στη θέση όλου του κόσμου  μαχόμαστε κατά της τρομοκρατίας ”.IΟ Mouallem δήλωσε ότι πιστεύει στη νίκη κατά της τρομοκρατίας χάρη στα επιτεύγματα του στρατού που υποστηρίζεται από τους αληθινούς φίλους του συριακού λαού και κυρίως τη Ρωσία,Ιράν και τη λιβανέζικη Αντίσταση στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.sana
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.