Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν 16 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν 16 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Μέχρι το 2018, οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις θα αποκτήσουν 16 επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα επίγειου ελέγχου, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στη ρωσική γλώσσα.

Τα πρώτα οκτώ θα ενταχθούν στην υπηρεσία των Χερσαίων Δυνάμεων μέχρι τις 17 Οκτωβρίου του 2017, τα υπόλοιπα μέχρι τις 17 Ιουνίου του 2018, όπως αναφέρει το κείμενο με πηγές από το Anadolu .
Η συμφωνία υπεγράφη στις 13 Μαΐου μεταξύ της Γραμματείας της τουρκικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας και της εταιρείας «Baykar Makine»- κατασκευάστρια των drones.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν, ήδη, οκτώ τέτοια UAV από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους για τη συλλογή δεδομένων, την παρακολούθηση, εντοπισμό και καταστροφή στόχων κατά τη διάρκεια αντι-τρομοκρατικών ενεργειών ( κυρίως κατά των αυτονομιστών του PKK).
Επιπλέον, στις 15 Οκτωβρίου 2015 είχε υπογραφεί συμφωνία από σχετικές δομές της Τουρκίας για μεταφορά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση έξι κατασκοπευτικά και επιθετικά UAV. Τρία μη επανδρωμένα τέτοια αεροσκάφη ήρθαν στη διάθεση της αστυνομίας στις 9 Ιουνίου.
Σε ειδικό κέντρο στην επαρχία Βαν, οργανώνονται ειδικά μαθήματα σε αστυνομικούς για τη χρησιμοποίηση των UAV.
Με σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την υποστήριξη της δημόσιας τάξης σχεδιάζεται η μεταφορά 12 ακόμη UAV στην τουρκική στρατοχωροφυλακή.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.