Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Λοζάνη: συμφωνία για μια αδιαίρετη Συρία



Όλοι οι συμμετέχοντες στις συζητήσεις το Σάββατο στη Λοζάνη επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη διατήρηση μιας Συρίας αδιαίρετης,ανεξάρτητης και κοσμικής ανέφερε η Ρωσία.

Και μόνο οι σύριοι οφείλουν ν΄αποφασίσουν για το μέλλον τους μέσω ενός διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς.
Σ΄αυτές τις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν οι ΗΠΑ,Ρωσία και 7 χώρες της περιοχής (Iράν, Σ.Αραβία,Κατάρ,Τουρκία,Ιράκ,Ιορδανία και Αίγυπτος ). Ο Segueï Lavrov εξήγησε την Κυριακή ότι αυτές οι χώρες συμφώνησαν να διατηρήσουν την επαφή στο προσεχές μέλλον γιανα μπει ένα τέλος στη συριακή κρίση.
Η Μόσχα προσθέτει ότι για να λειτουργήσει μια συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία είναι απαραίτητο να γίνει ο διαχωρισμός των οργανώσεων της μετριοπαθούς αντιπολίρτευσης από τους ισλαμιστές της Fatah al Cham, τ. al Nosra και των λοιπών τρομοκρατικών οργανώσεων.
«Την ίδια στιγμή θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους και της al Nosra θα συνεχιστούν», προειδοποίησε ο υπουργός. ( AFP lefigaro 16.10.2016)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.