Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τέθηκε ζήτημα της δολοφονίας του Μπασάρ αλ Άσαντ




Σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο αμερικανικό Κογκρέσο, που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, ειπώθηκε ότι μια λύση για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία,  είναι η δολοφονία του προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας, Μπασάρ αλ Άσταντ, 
σύμφωνα με το ‘Foreign Policy’ που επικαλείται πηγές από άτομα που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

«Τελικά, τι γίνεται με τη δολοφονία του Άσαντ;» παρουσιάζεται στο δημοσίευμα καθώς η ερώτηση απευθύνθηκε στον Φιλίπ Γκόρντον, πρώην συντονιστής του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή.
Το κείμενο σημειώνει ότι αυτή «η πρωτοβουλία» προκάλεσε σύγχυση στους συμμετέχοντες. Ο Γκόρντον απέρριψε τη λύση αυτή ως παράνομη και αναποτελεσματική.
«Είναι παράνομο, και επιπρόσθετα δεν θα αλλάξει τίποτε, επειδή η Ρωσία καθώς και το Ιράν θα παραμείνουν στην υποστήριξη της Συρίας», δήλωσε ο Γκόρντον.
Η συνεδρίαση έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα.
Το Foreign Policy σημειώνει ότι διάταγμα του 1976 απαγορεύει σε μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης να συμμετέχουν σε πολιτικές δολοφονίας ή προπαρασκευή τους.
Ακόμη και αν ο Άσαντ, για κάποιο λόγο, πεθάνει ή σκοτωθεί, η σύγκρουση , καθώς υποστηρίζεται από τη Ρωσία κατά της αντιπολίτευσης- δεν θα έχει ριζικές αλλαγές», δήλωσε πηγή στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ίσως ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε ένα σχέδιο για την εξάλειψη του Άσαντ, αλλά ένα είναι σαφές: ότι η Ουάσιγκτον αναζητά όλο και πιο επιθετικές λύσεις στην επίλυση της κρίσης που παραμένει σχεδόν έξι χρόνια, συνοψίζει ο συντάκτης.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.