Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ… «ΜΠΟΥΡΚΑ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

57ee52f3c03c0e2c9c89118f

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην Βουλγαρία, η οποία μάλιστα έχει μια μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα την οποία οι Τούρκοι την υπολογίζουν σε πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού, μετά από ψήφισμα της βουλγαρικής βουλής απαγορεύτηκε δια νόμου η ισλαμική αμφίεση-μπούρκα  σε δημόσιους χώρους, προκαλώντας έτσι την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

Όπως αναφέρεται, μετά από πρόταση της βουλγάρικης κυβέρνησης ψηφίστηκε απ την βουλγαρική βουλή νόμος που απαγορεύει την ισλαμική Μπούρκα, με ποινή στους παραβάτες 500 λέβα, δηλαδή 2.600 τουρκικές λίρες, δηλαδή περίπου 800 ευρώ.
Η απόφαση αυτή της βουλγάρικης βουλής έρχεται σε συνέχεια παρομοίων αποφάσεων των κοινοβουλίων Γαλλίας, Ολλανδίας και Βελγίου, όπου επίσης έχει δια νόμου απαγορευτεί η δημόσια εμφάνιση με την ισλαμική μπούρκα.
Όπως ήταν επόμενο η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας, που κατηγόρησε την βουλγαρική κυβέρνηση για… καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, (εδώ γελά ο κάθε «πικραμένος»), του 13%, όπως υποστηρίζει η Τουρκία, τουρκικού μουσουλμανικού πληθυσμού της Βουλγαρίας.
Εμείς άραγε θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους ?
KOMŞU’ DA BURKA YASAĞI = Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΚΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.