Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ : ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ… «ΚΑΕΙΤΕ!»

590_576f0efebde03a39c082befaa85457ce

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δυο επανωτές δηλώσεις σημαντικών Ρώσων παραγόντων κατά της Τουρκίας, εξ’ αιτίας των τελευταίων κινήσεων της Άγκυρας στην Συρία και στο Ιράκ, έχουν προκαλέσει σοβαρή ρωγμή στην επαναπροσέγγιση των δυο χωρών ενώ τα πρώτα σοβαρά σύννεφα στις σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας έχουν αρχίσει και δημιουργούν ένα διαφορετικό κλίμα από αυτή που θέλει να προβάλλει η Τουρκία.

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ, προφανώς εκνευρισμένος από τους βομβαρδισμούς των Τούρκων κατά των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία, έσπευσε να δηλώσει ότι η Μόσχα δεν εγκρίνει αυτούς τους βομβαρδισμούς γιατί στην πραγματικότητα βοηθούν τους Τζιχαντιστές να αναδιπλωθούν και να ανασυγκροτηθούν.
1490411_h
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Λαβρώφ, επιτέθηκε για πρώτη φορά ανοιχτά κατά της Άγκυρας μετά την επαναπροσέγγιση των δυο χωρών, καταγγέλλοντας τον τουρκικό στρατό ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια βοηθώντας τους Ισλαμιστές της Al Nusra που επιδιώκουν να ανατρέψουν το νόμιμο καθεστώς της Συρίας του προέδρου Άσαντ.
Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί κατά των Κούρδων, στην ουσία βοηθούν τους Τζιχαντιστές να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους στην πολιορκία του Χαλεπιού, υποστήριξε ο Λαβρώφ και για τον λόγο αυτό η Μόσχα προειδοποιεί την Άγκυρα να σταματήσει να παίζει αυτά τα παιχνίδια.
Σαν επιστέγασμα της ρωσικής οργής ήρθε και η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία απευθυνόμενη προς την Τουρκία δήλωσε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών δεν επανήρθαν στην πρότερα της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους κατάσταση.
rusya-turkiyeye-dusu-993dfa8ef83130c486fa
Η Ζαχάροβα προειδοποίησε με την σειρά της να μην παίζει η Άγκυρα τα παιχνίδια των Αμερικανών, όπως φάνηκε και από την συμφωνία που σύναψε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ με τους Τούρκους για την Μοσούλη, στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Άγκυρα
Φαίνεται πως οι Τούρκοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να είναι συγχρόνως και με… τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.