Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

H Ρωσία κατηγορεί τις Βρυξέλλες ότι βομβάρδισε και σκότωσε πολίτες στο Χαλέπι


%ce%bahhshssh

Οι διπλωματικές σχέσεις Δύσης και Ρωσίας εντείνονται ακόμη περισσότερο.H Ρωσία κατηγόρησε αυτήν την Τετάρτη τη βελγική πολεμική αεροπορία ότι βομβάρδισε και σκότωσε πολίτες στη Συρία στην περιοχή του Χαλεπίου.
Οι κατηγορίες διαψεύσθηκαν κατηγορηματικά από τις Βρυξέλλες που κάλεσαν το ρώσο πρέσβη.Αυτήν την Τετάρτη, « 6 άτομα σκοτώθηκαν και 4 άλλα τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό που κατέστρεψε 2 σπίτια τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη « , αναφέρει ένα ανακοινωθέν του ρωσικού Υπ.Άμυνας.
Η Ρωσία που σταμάτησε τις αεροπορικές επιδρομές από την Τρίτη στο Χαλέπι εξήγησε ότι « ρωσικά και συριακά αεροσκάφη δεν ήταν παρόντα σε αυτή τη ζώνη ». Αλλά ότι « αεροπλάνα της διεθνούς συμμαχίας επιτέλεσαν αποστολές μέσα στην περιοχή.Δύο F-16 της βελγικής αεροπορίας εκτελούσαν αποστολές τη στιγμή του βομβαρδισμού « .
Οι Βρυξέλλες αρνήθηκαν τις κατηγορίες. »Δεν ήμασταν στην περιοχή.Δεν ενεχόμαστε στην επίθεση που αναφέρθηκε », δήλωσε ο Laurence Mortier, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ.Άμυνας του Βελγίου. Ανάλογη ήταν η αντίδραση και του βελγικού Υπ.Εξωτερικών.Ο ρώσος πρέσβης στο Βέλγιο κλήθηκε χθες για να δώσει προφανώς εξηγήσεις.lexpress  RTBF
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.