Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Συγχώνευση αλ Νούσρα και Jound al-Aqsa στη Συρία μετά από εμφύλιους τρομοκρατών στο Ιdleb



H Jaysh Fateh al-Cham, 2η πιο σημαντική οργάνωση τζιχαντιστική στη Συρία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι επανέταξε στην πτέρυγά της τους ριζοσπάστες μαχητές της Jound al-Aqsa, μια οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί ως οντότητα τρομοκρατική από την Washington.

Αυτή η επαναπροσέγγιση θα μπορούσε σύμφωνα με τους ειδήμονες να τονίσει την ριζοσπαστική εικόνα της  Fateh al-Cham της αλ Νούσρα η οποία ωστόσο τον Ιούλιο είχε δικαιολογήσει την απόσχισή της από την  Al-Qaïda από την θέλησή της να επαναπροσεγγίσει τους ‘μη τζιχαντιστές αντάρτες’ .
Η ανακοίνωση της συγχώνευσης των τρομοκρατικών οργανώσεων δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό Twitter της Fateh al-Cham, δηλ. της π.al-Nosra, συριακή πτέρυγα της Al-Qaïda. Σε χειρόγραφη μορφή το ανακοινωθέν υπογράφεται από τους αρχηγούς των 2 μερών. Πριν αυτονομηθεί η Jound al-Aqsa ήταν σε διασύνδεση με την Al-Nosra.
Αυτή η ανακοίνωση επέρχεται καθώς εδώ και 3 ημέρες βίαιες μάχες πραγματοποιήθηκαν σττη ΒΔ Συρία μεταξύ της Jound al-Aqsa και οργανώσεων ‘ανταρτών’  που ήταν προορισμένες να ήταν σύμμαχοι  κατά του στρατοπέδου του Bachar al-Assad.
Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στην επαρχία του Idleb μετά από συλλήψεις εκατέρωθεν ώθησαν την  Fateh al-Cham να οδηγήσει μια διαμεσολάβηση σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH).
Οι  τρομοκράτες της ισλαμιστικής οργάνωσης  Ahrar al-Cham, κατηγορούν τους αρχηγούς της  Jound al-Aqsa ότι σχετίζονται με την ISIS.
« Στην προοπτική της υπέρβασης της εσωτερικής διαμάχης που δεν ευνοεί παρά το καθεστώς εμείς η Jound al-Aqsa, ανακοινώνουμε ότι δηλώνουμε υποταγή στην Fateh al-Cham », αναφέρει το ανακοινωθέν.
Η Μόσχα κατηγορεί την  Washington ότι « προστατεύει » την Fateh al-Cham eκαι ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή της να διαχωρίσει αυτή την οργάνωση και τους αντάρτες συμμάχους της  « μετριοπαθείς » στο πεδίο της μάχης.Οι αμερικανοί κατηγορούν από την πλευρά τους Ρώσους ότι βομβαρδίζουν αδιακρίτως ‘αντάρτες ‘ και τζιχαντιστές και και δηλώνουν ότι διατηρούν την  Fateh al-Cham « στις τρομοκρατικές οργανώσεις « .09/10/2016  (AFP) le point
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.