Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

ΙΣΠΑΝΙΑ : ΕΥΡΩ ΤΕΡΜΑ, ΤΩΡΑ…ZOQUITO, PUMA, CHAVICO ΚΑΙ RES!


2016111810232719_8c6770a3b835c8ef4d9549600891320f

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ εδώ στην Ελλάδα επιμένουν μέχρι τελικής πτώσης, μέχρι επιθανάτιου ρόγχου, στην εμμονή σε ένα νόμισμα που καθημερινά κατατρώει την χώρα, στην Ισπανία ήδη το πήραν απόφαση και σε πολλές περιοχές έχουν αντικαταστήσει το γερμανόφρονο δολοφονικό ευρώ με δικά τους τοπικά νομίσματα

Είδαν και απόειδαν στην Ισπανία και παρά την εμμονή του καθεστώτος Ραχόι στο ευρώ, με μια οικονομική κρίση να μεγαλώνει συνεχώς, σε διάφορες περιοχές αποφάσισαν αυτόνομα να καθιερώσουν δικά τους νομίσματα στις συναλλαγές τους επιφέροντας καίριο χτύπημα στο ευρωπαϊκό νόμισμα που μόνο τους Γερμανούς εξυπηρετεί.
Έτσι όπως αναφέρεται, στην περιοχή του Cadiz έχουν καθιερώσει το δικό τους νόμισμα με την ονομασία Zoquito, με τον οποίο κινείται η τοπική οικονομία με ευεργετικά αποτελέσματα.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η περιοχή που προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Στην περιοχή της Σεβίλλης καθιερώθηκε σαν τοπικό νόμισμα το Puma, στην περιοχή της Γρανάδας, το Chalice, και στην Καταλονία που σημειωτέον πιέζει για ανεξαρτησία, οι Καταλανοί προχώρησαν στην καθιέρωση του δικού τους νομίσματος με την ονομασία Res.
Οι Ισπανοί άρχισαν να ξυπνούν, εμείς ???
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.