Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ο Bachar el-Assad στο RT : η εκεχειρία που προτείνουν οι δυτικοί σκοπεύει να σώσει τους τρομοκράτες.ΒΙΝΤΕΟ




Σε αποκλειστική του συνέντευξη στα ρωσικά μέσα  RT,Russia 24” και “NTV”*, ο σύριος πρόεδρος απέρριψε κάθε ενδεχόμενο εκεχειρίας που «θα σταματούσε την προέλαση του συριακού στρατού». Καταγγέλει τα δυτικά μίντια ότι εθελοτυφλούν όταν οι  «τρομοκράτες σκοτώνουν πολίτες στην Παλμύρα».

15578454_1790301027900643_3036063823353974910_n
«Πρέπει πάντα να διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμές στην πολιτική .»Αυτή την απάντηση έδωσε ο  Bachar el-Assad, στη δημοσιογράφο του RT τη Maria Finochina κατά τη συνένετευξη της 13ης Δεκέμβρη αναφορικά με το αίτημα κατάπασυης του πυρός που έθεσαν 6 χώρες εκ των οποίων Γαλλία,ΗΠΑ στις 7 Δεκέμβρη.15542242_1790276004569812_8481150583332294015_n
«Αν ερμηνεύσουμε αυτή τη δήλωση πρόκειται για μια κλήση να σταματήσει η προέλαση του στρατού έναντι των τρομοκρατών », εκτίμησε κρίνοντας ότι προτεραιότητα των δυτικών κρατών είναι να «σώσουν τους τρομοκράτες».

.

 Ο σύριος πρόεδρος τόνισε : «Αν ελευθερώσουμε το Χαλέπι οι δυτικοί πολιτικοί και τα  médias mainstream θ΄ανησυχούν για την τύχη των πολιτών ενώ δεν προβληματίζονται όταν παράγεται η αντιθετη κατάσταση όταν οι τρομοκράτες σκοτώνουν τους πολίτες και κατακτούν την Παλμύρα.» Σχετικά με την τύχη της τελευταίας ο σύριος πρόεδρος δήλωσε προβληματισμένος για την  «καταστροφή της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και όχι μόνο συριακής ».
O Bachar al-Assad αναφέρθηκε στη σημασία της απελευθέρωσης του Χαλεπίου  ότι η απελευθέρωση του Χαλεπίου δεν περιορίζεται μόνο στην πόλη και ότι πρέπει να ενισχυθεί από το εξωτερικό πριν την απελευθέρωση άλλων ζωνών.
Πρόσθεσε : “Δεν θα σταματήσουμε μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου. Η διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων αφορά μοναδικά μέσα στη ζώνη όπου οι τρομοκράτες λένε ότι αυτοί είναι άμεσα διατεθειμένοι  να καταθέσουν τα όπλα τους ή  να βγουν ”.
Στο ερώτημα πως οι τρομοκράτες της μπόρεσν να έρθουν από τη Μοσούλη  Mossoul και τη Deir Ezzor για να επιτεθούν στην Παλμύρα και ποιοί τους υποστηρίζουν ο al-Assad δήλωσε ότι δεν πρέπει να συσχετίζεται  αποκλειστικά το θέμα της Παλμύρας με τη Μοσούλη. “Η Daech βρίσκεται στη  Raqqa στο Β της Συρίας όπου η συμμαχία των ΗΠΑ οφείλει να βομβαρδίζει τη Daech εδώ και 2 χρόνια.Η Daech βρίσκεται επίσης στη Deir Ezzor όπου η αμερικανική αεροπορία βομβάρδισε τις συριακές δυνάμεις αντί της  Daech”, τόνισε.
Ο πρόεδρος  al-Assad πρόσθεσε ότι η Daech υποστηρίχθηκε άμεσα από κάποιες χώρες λέγοντας : ” Στην πραγματικότητα , η πλειοψηφία των τρομοκρατών της  Daech ήρθαν από  Raqqa και  Deir Ezzor δια της άμεσης υποστήριξης των ΗΠΑ  οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση  άφησαν αυτή  την αποστολή όπως γνωστή είναι και η χρηματοδότηση και υποστήριξη που παρέχεται από Τουρκία,Κατάρ και Σ Αραβία . Αυτή είναι η αλήθεια για ότι συμβαίνει στην Παλμύρα αυτή τη στιγμή. Το θέμα δεν σχετίζεται μοναδικά με τη Μοσούλη”.
Ο  al-Assad δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται ως τώρα στην Παλμύρα.“Η ημερομηνία της επίθεσης που έγινε από τη Daech κατά της Παλμύρας εξαρτάται  άμεσα από τη μάχη του Χαλεπίου με σκοπό να μειώσουν τη σημασία  της απελευθέρωσης της πόλης του Χαλεπίου και να διασκορπίσουν το συριακό στρατό προς άλλες κατευθύνσεις.Θ΄απελευθερώσουμε την Παλμύρα όπως το κάναμε και στο παρελθόν αλλά προτεραιότητα απόδίδουμε τώρα στην πόλη του Χαλεπίου ”, είπε.
Ο al-Assad ανέφερε ότι ο Trump μπορεί ν΄αποδειχθεί ένας νορμάλ σύμμαχος για τη Συρία αν συγκρουστεί με όλα τα lobbys που βρίσκονται σε Κογκρέσο,Σύγκλητο και στις πληροφορίες και με τα βιομηχανικά lobbys που κερδοσκοπούν από τους πολέμους και αν αποτελεσματικά εργαστεί κατά της τρομοκρατίας.
Στο ερώτημα αν γνωρίζει ποιοί αποτελούν τις αυτοαπαοκαλούμενες “Συριακές δυνάμεις ελίτ” που οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν για να προχωρήσουν προς τη   Raqqa ο al-Assad απάντησε : “Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών οι ΗΠΑ αποπειράθηκαν να πουν  ότι υπάρχει μια  “μετριοπαθή αντιπολίτευση” ή  “μετριοπαθείς μαχητές”. Στην πραγματικότητα είπε αυτό είναι ένα ψέμα  γιατί τα γεγονότα στο πεδίο της μάχης απέδειξαν το αντίθετο. Όλοι αυτοί που εκείνοι υποστηρίζουν είναι εξτρεμιστές της  al Nosra, της Daech ή άλλων δικτύων που φέρουν την ίδια εξτρεμιστική και τρομοκρατική ιδεολογία”.“Η προτεραιότητα στη φάση της αναδόμησης θ΄αποδοθεί σε φιλικές χώρες όπως η Ρωσία,η Κίνα,το Ιράν και άλλες όσο και σε αυτές που υιοθέτησαν μια θέση  αμερόληπτη και ηθική”, διευκρίνισε.
2 διαφορετικές συνεντεύξεις του στο RT και σε Russia 24”,“NTV”
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.