Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Μετά τις απειλές των Τούρκων εκδίδονται τρεις από τους οκτώ Αξιωματικούς


%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%be%ce%b9%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9

ΕΚΤΑΚΤΟ!
Να εκδοθούν στην Τουρκία οι τρεις από τους οχτώ κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου που είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο μια ημέρα μετά αποφάσισε το Εφετείο.

Σύμφωνα με την απόφαση οι τρεις θα εκδοθούν στην Τουρκία για την προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, την απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του κοινοβουλίου και για την αρπαγή ελικοπτέρου.
Το Εφετείο αποφάσισε να μην εκδοθούν για το αδίκημα της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου προέδρου. Και οι τρεις Τούρκοι θα υποβάλουν έφεση ενώ μέχρι την εκδίκασή της στον Άρειο Πάγο θα παραμείνουν κρατούμενοι.
Οι τρεις Τούρκοι μετά την απόφαση του δικαστηρίου σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι δεν είναι πραξικοπηματίες και ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη αλλά και κινδυνεύουν να υποβληθούν σε βασανιστήρια και εξευτελισμό. Ακόμη επισήμαναν ότι μετά τα γεγονότα του Ιουλίου, οι σύζυγοί τους απολύθηκαν από τις εργασίες τους και οι οικογένειές τους είναι όμηροι. Μάλιστα είπαν ότι δεν τους επιτρέπουν ούτε καν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Αντίθετη κρίση από το δικαστικό συμβούλιο είχε η εισαγγελέας η οποία εισηγήθηκε να μην εκδοθούν στην Τουρκία, θεωρώντας βέβαιο τον βασανισμό τους, ενώ εξέφρασε τον φόβο για επαναφορά της θανατικής ποινής «όπως είχε πει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουρκίας».
Παράλληλα, η εισαγγελέας χαρακτήρισε «παντελώς αόριστα τα στοιχεία των τουρκικών αρχών, καθώς δεν περιγράφουν ποια είναι ακριβώς η παράνομη δράση των εκζητουμένων», προσθέτοντας ότι «θυμίζουν δημοσιογραφική περιγραφή κι όχι νομικό κείμενο».
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα με άλλη σύνθεση το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να μην εκδοθούν τρεις από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στη γείτονα χώρα.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.