Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Ούγγρος ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα πρέπει να πεισθεί να μην εμποδίζει τα Σκόπια

Ούγγρος ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα πρέπει να πεισθεί να μην εμποδίζει τα Σκόπια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει άμεσα να διευρυνθεί, δήλωσε σήμερα στη Βαρσοβία ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Γιάν Πέτερ Σιγιάρτο και μεταξύ άλλων είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να πεισθεί να μην εμποδίσει περαιτέρω την ενσωμάτωση του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.

Οι χώρες της Ομάδας του Βίσεγκραντ ανησυχούν για τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ, ο οποίος είπε ότι η κοινότητα θα διευρυνθεί μετά από τα επόμενα πέντε χρόνια, είπε ο Σιγιάρτο.
Η ΕΕ δεν πρέπει να διευρυνθεί «μετά από μια πενταετία, αλλά τώρα», επέμεινε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ, σύμφωνα με σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, που επικαλείται την ουγγρική «Daily News».
Για την επιτάχυνση της διαδικασίας διεύρυνσης, η Ουγγαρία προτείνει η ΕΕ πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Σερβία για άλλα τρία κεφάλαια, δηλαδή τις δημόσιες συμβάσεις, την εκπαίδευση και την έρευνα & ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Σιγιάρτο.
Επιπλέον η ΕΕ πρέπει να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία τη στιγμή που η χώρα είναι έτοιμη, και όχι το 2018, και η Ελλάδα πρέπει να πεισθεί να μην εμποδίσει την ενσωμάτωση της FYROM, είπε ο υπουργός.
Στη συνέντευξη Τύπου στη Βαρσοβία, συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών της Ομάδας Βίσεγκραντ- Τσεχική Δημοκρατία, Πολωνία και Σλοβακία- καθώς και η Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατος Αρμοστής της ΕΕ.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.