Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!


turkey-gas-pipelines-1

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην προσφώνηση του ο Έλληνας πρωθυπουργός προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα, είχε τονίσει κάτι που το είχαμε ξεχάσει, πως το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής μιας ξένης δύναμης σε ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ.

Δυστυχώς αυτή η υπόμνηση φαίνεται πως ξεχάστηκε πριν καλά καλά γραφτεί στα ιστορικά πρακτικά της επίσκεψης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα.
Το 2004 ο κυπριακός λαός υπό την ηγεσία του άξιου ηγέτη του, του ήρωα Τάσου Παπαδόπουλου, είχε πει ένα ηχηρό και ιστορικό όχι σε εκείνο το έκτρωμα που λέγονταν σχέδιο Ανάν και το οποίο υπεστήριξαν πολλοί Έλληνες πολιτικοί όπως ο Γιωργάκης Παπανδρέου, η κ Μπακογιάννη, ο Κωστάκης Καραμανλής, (έμμεσα), ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας που τώρα αναγορεύτηκε… μεγάλος ήρωας, ο κ Στεφανόπουλος και όσοι παρέδωσαν την Ελλάδα στη συνέχεια στην μνημονιακή κατοχή.
Σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Το Διεθνές δίκαιο υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας αντικαταστάθηκε από την ευρωπαϊκή κατοχή της Ελλάδας και της Κύπρου.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι επείγονται οι ξένες κατοχικές δυνάμεις να υλοποιηθεί το σχέδιο του ενεργειακού αγωγού Κατάρ-Ισραήλ Κύπρου προς Τουρκία και Ευρώπη, έτσι ώστε να πληγεί για άλλη μια φορά η ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία.
Ενώ όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, η πραγματικότητα έχει μείνει αυτή που ήταν πάντα μετά το 1974. Ένας στρατός κατοχής που δεν έχει κανένα σκοπό να φύγει, ένας παράνομος εποικισμός από Ανατολίτες φανατικούς Τούρκους και το καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων που καταλύει την έννοια της ανεξαρτησίας του εκκολαπτόμενου νέου κρατικού εκτρώματος.
Η προδοσία είναι πάντα προδοσία, είτε αυτή έχει χρονολογία το 1974, είτε το 2004, είτε το 2010, είτε τέλος το 2017. Τώρα ετοιμάζουν μια διεθνή παρωδία διάσκεψης υπό τας διαταγάς των κατοχικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και των ΗΠΑ, με την συμμέτοχη της Ελλάδας και της εισβάλουσας δύναμης στην Κύπρο, της Τουρκιάς του δικτάτορα Ερντογάν, για την fast επίλυση του προβλήματος.
Αν είναι δυνατό νοήμονες να θεωρούν ότι μπορεί έτσι με τις παρούσες συνθήκες να επιλυθεί το πρόβλημα.
Να μην συνεργήσει η ελληνική πλευρά, έστω και κατεχόμενη, στην νέα μεγάλη αυτή προδοσία του Ελληνισμού πριν είναι πολύ αργά, γιατί η Ιστορία γράφει και κάποτε όλοι λαμβάνουν την πρέπουσα τιμωρία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.