Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Ένταση το πρωί στα Ίμια - Σε απόσταση αναπνοής σκάφη της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής

Ένταση το πρωί στα Ίμια - Σε απόσταση αναπνοής σκάφη της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής

Φωτογραφία από Hurriyet
Ένταση επικράτησε σήμερα πρωί, Πέμπτη, στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια με την ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή να πλησιάζουν πολύ κοντά η μία την άλλη, μόλις σε απόσταση 50 εκατοστών, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τις βραχονησίδες Ίμια και μαζί κατέφτασε και η ελληνική ακτοφυλακή, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχάρακη.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στις 11.30 ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο από τη Λερό, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε.
Στις 12.00 ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ-ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού και απομάκρυναν πρώτα τους Έλληνες ψαράδες και έπειτα τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής από τα ‘τουρκικά ύδατα’.
Η ‘Χουριέτ’ προβάλλει το θέμα με τίτλο: «Έλληνες ψαράδες στα Καρντάκ (Ίμια)»
Το ‘CNN Türk’ αντίστοιχα: «Επικίνδυνη προσέγγιση στα Καρντάκ (Ίμια)».
Φωτογραφίες που δημοσίευσε η Hurriyet:

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.