Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΠΩΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ…ΝΤΑΗ!

ΠΩΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ…ΝΤΑΗ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Είναι πολύ χαρακτηριστικό το άρθρο παρουσίαση της τουρκικής εφημερίδας Cumhurriyet, που παρουσιάζει το πώς ο Ρώσος πρόεδρος ταπείνωσε με τον πιο αιχμηρό τρόπο τον Ταιγίπ Ερντογάν, που διάλεξε λάθος πλευρά για να εκφράσει τις υπερφίαλες φιλοδοξίες του.
Γι να κατανοήσουμε το πώς έγινε αυτό και να πάρουμε και εμείς το μάθημα μας, θα μεταφράσουμε τις φάσεις της ταπείνωσης όπως τις παρουσίασε η ίδια η τουρκική εφημερίδα :

29 Νοεμβρίου 2016 Τρίτη Ερντογάν : Στην Συρία εισβάλλαμε για να δώσουμε τέλος στο τυραννικό καθεστώς Άσαντ που εξέθρεψε την τρομοκρατία.
30 Νοεμβρίου 2016 Πέμπτη Τηλεφωνική (έκτακτη) επικοινωνία Πούτιν με Ερντογάν, στη…συνέχεια : Ερντογάν : Ο στόχος μας, (της εισβολής μας στην Συρία), δεν είναι κάποια χώρα, (συριακό καθεστώς), ή κάποιο άτομο, (Άσαντ), προσωπικά, αλλά αυτοί που όργωσαν την τρομοκρατία στην Συρία.
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα η… «αλεπού της Αγκύρας μάζεψε την ουρά της όταν γρύλισε η Αρκούδα του Βορρά. Ο μεγάλος χαλίφης και σουλτάνος μόνο στην δική μας πλευρά ξέρει να κάνει τον μάγκα, αλλού, επειδή γνωρίζει ότι δεν τον παίρνει, το βάζει επιδεικτικά στα πόδια.
Για να παίρνουμε και εμείς το μάθημα μας.
Και για να μιλήσουμε σοβαρά, το υπαρξιακό άγχος της Άγκυρας και του Ερντογάν μεγαλώνει συνεχώς και αυτό θα πρέπει να προσέξουμε αλλά όχι να φοβόμαστε τα ανδρείκελα της Τουρκίας με ένα στρατό διαλυμένο που το βάζει στα πόδια και λιποτακτεί όταν βλέπει απέναντι του τους Κούρδους αντάρτες.
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.