Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Η Γερμανία επενδύει στη Ρουμανία και τη Σερβία, αλλά όχι στην Ελλάδα



«Στη Ρουμανία και τη Σερβία νέες γερμανικές επενδύσεις γίνονται κάθε εβδομάδα, αλλά όχι στην Ελλάδα», γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Fokus’ επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου του γερμανο- ελληνικού επιμελητηρίου, Μιχάλη Μαϊλη, εξηγώντας τις συνθήκες για επενδύσεις στη χώρα του, ότι είναι ο κύριος λόγος για την κατάσταση που επικρατεί.

«Το κλίμα αυτή τη στιγμή δεν είναι πολύ καλό. Υπάρχει αβεβαιότητα και φυσικά εξακολουθούμε να έχουμε ελέγχους των κεφαλαίων. Δεν περιμένω κάποια γερμανική επιχείρηση να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα τώρα ή στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Μαΐλης στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Αντίθετα, υπάρχει ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα για ξένες επενδύσεις στη Σερβία και τη Ρουμανία.  Ο εταιρικός φόρος στην Ελλάδα ανέρχεται στο 29% ενώ στη Ρουμανία είναι 16% και στη Σερβία 15%, επίσης υπάρχει μια διάταξη για τις νέες μικρές επιχειρήσεις που φορολογούνται μόνο κατά ένα (1) τοις εκατό κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους.
Το ποσό της προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) είναι 20 τοις εκατό στη Ρουμανία και ενώ στην Ελλάδα είναι 24 τοις εκατό, στη Σερβία είναι 20%, αλλά κάποια τρόφιμα για παράδειγμα εξαιρούνται από αυτόν τον φόρο.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.