Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Προκλητικός ο Τούρκος αντιπρόεδρος: Για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μιλάμε για «γκιαούρηδες»!

numan-kurtulmus

ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΟΙ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΓΕΙΤΟΝΕΣ
Αποφασισμένη να τραβήξει στα άκρα το βρώμικο παιχνίδι της πρόκλησης εμφανίζεται η ηγεσία της Τουρκίας, καθώς μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρος της γειτονικής χώρας, Νουμάν Κουρτουλμούς, καταφέρεται με έμμεσο αλλά αήθη τρόπο εναντίον της Ελλάδας και παράλληλα μιλάει και αυτός για «τα σύνορα της καρδιάς του».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σήμερα, Κυριακή (04/12/2016), ο κ. Κουρτουλμους είπε χαρακτηριστικά: «Για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μπορείς να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη»
Ο ίδιος, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι με τον όρο «γκιαούρης» δεν εννοεί τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς αλλά στους «δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές».
Και συνεχίζοντας σε ιδιαίτερα προκλητικό ύφος, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας είπε: «Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη των άλλων, αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της, αλλά είναι όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην καρδιά μας».
Επί της ουσίας, ο κ. Κουρτουλμούς κινήθηκε στη γραμμή Ερντογάν και στα περί «συνόρων της καρδιάς μας» που είχε ο ίδιος αναφέρει πριν από λίγες εβδομάδες.
Και σε ένα «κρεσέντο» ψευτο-μεγαλοϊδεατισμού ο ο ίδιος συμπλήρωσε: «Αφού συμφιλιωθεί κανείς με την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν μπαίνει στον ζυγό μιας χώρας ιμπεριαλιστικής. Δεν μπαίνεις υπό την σκιά τους. Για αυτό αντισταθήκαμε στο Τσανάκαλε (σ.σ. τα Δαρδανέλλια). Γι’ αυτό στον απελευθερωτικό πόλεμο δεν πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. Δεν γονατίζουμε μπροστά σε κανέναν άλλον, πέραν του Αλλάχ».
Τι σημαίνει η λέξη «γκιαούρης»;
Η κλιμακούμενη προκλητικότητα της Άγκυρας, με δηλώσεις ή τακτικές που γίνονται άμεσα ή έμμεσα και εν συνεχεία «μαζεύονται» τεχνηέντως, φανερώνουν περίτρανα ότι οι εξ Ανατολών γείτονες θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες τεχνητής κρίσης, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα νέο «θερμό» επεισόδιο, όπως είχε συμβεί στα Ίμια το 1996.
Και επειδή το παιχνίδι των λέξεων και των εντυπώσεων καλά κρατεί, ας δούμε τι σημαίνει η λέξη «γκιαούρης» που τόσο ανερυθρίαστα εκστόμισε ο κ. Κουρτουλμούς.
Η λέξη «γκιαούρης», λοιπόν, είναι υποτιμητικός χαρακτηρισμός με αποδέκτες τους άπιστους, τους χριστιανούς, από τους Οθωμανούς. Συνιστά μια συχνά χρησιμοποιούμενη λέξη στη λογοτεχνία, με στόχο να καταδείξει το μίσος των αλλόθρησκων εναντίον των χριστιανών. Λέξη προελεύσεως τουρκικής [τουρκ. gâvur, δάνειο από τα Φαρσί – gäbr ‘πυρολάτρης’].
Οπότε, η διευκρίνιση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν μάλλον «στάχτη στα μάτια». Και, δυστυχώς, αυτό το ανήθικο παιχνίδι συνεχίζεται δίχως σταματημό, κάτι για το οποίο το Newsbomb.gr έχει προειδοποιήσει πολλές φορές την ελληνική κυβέρνηση, μέσα από αλλεπάλληλα εκτενή δημοσιεύματά του.
Το ζήτημα είναι εάν θα απαντήσει η ελληνική πλευρά απέναντι σε αυτή τη νέα πρόκληση.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.