Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

«ΣΠΑΕΙ» Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ- ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ… ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ!

17170

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως κάπου έχουν ξεφύγει εκεί στην Άγκυρα και όλοι πλειοδοτούν ποιος θα ζητήσει περισσότερα από τις γειτονικές χώρες.
Έτσι μετά τον Ερντογάν που έχει καταργήσει την συνθήκη της Λοζάνης καθώς και την Κυπριακή Δημοκρατία, την σκυτάλη έχει πάρει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος μετά την απαίτηση από την τουρκική κυβέρνηση να… «απελευθερώσει» τα 18 ελληνικά νησιά που «κατέχονται» από τους Έλληνες, τώρα πλειοδοτώντας στον Ερντογάν ζητά και την προέλαση του τουρκικού στρατού μέχρι την Δαμάσκο για να ανατραπεί το τυραννικό καθεστώς του Άσαντ. Η δήλωση αυτή θεωρείται απ’ ευθείας βολή κατά της Ρωσίας που είναι η προστάτης δύναμη του καθεστώτος Άσαντ.

page_kilicdaroglundan-erdogana-meclis-tezkereyi-terorle-mucadele-icin-verdi-esad-el-babda-degil-samda_703318057

Μιλώντας στην Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος του, ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι θα πρέπει να καταληφτεί η πόλη El Bab για την ανατροπή του τυραννικού καθεστώτος του Άσαντ, τόνισε πως για να ανατραπεί ο Άσαντ θα πρέπει η Τουρκία να μην σταματήσει στην El Bab, αλλά να προχωρήσει και να καταλάβει την ίδια την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.
Εντωμεταξύ οι δηλώσεις του Ερντογάν για το τυραννικό καθεστώς του Άσαντ έχουν ήδη προκαλέσει την έντονη δυσφορία της Μόσχας που άρχισε να διαπιστώνει πως δεν μπορεί να κρατήσει πολύ η λυκοφιλία με την Άγκυρα, αλλά, η πιο σφοδρή αντίδραση στις δηλώσεις αυτές ήρθε από το Ιράν.
Συγκεκριμένα ο υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Resul Senayirad, επέκρινε έντονα τις δηλώσεις Ερντογάν για τον Άσαντ και ξεκαθάρισε ότι το Ιράν δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια σε τέτοιες πρθέσεις
Όσον αφορά την Μόσχα, έγινε γνωστό πως ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ που μεταβαίνει στην Αττάλεια της Τουρκίας, θα θέσει με έντονο τρόπο το ζήτημα στους Τούρκους απαιτώντας εξηγήσεις για τις δηλώσεις περί Συρίας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.