Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Νέα προκλητική Τουρκική παρέμβαση: Η Κύπρος δεν πρέπει να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας


%ce%ba%ce%b9%ce%bb%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%bd%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%bb%ce%bf%cf%85

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΉΣΕΙΣ
Μόλις λίγα 24ωρα μετά την απόφαση ότι οι συζητήσεις για την επίλυση του Κυπριακού θα συνεχιστούν τον Ιανουάριο του 2017, η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας επαναφέρει το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Κύπρος δεν πρέπει να μας ξεφύγει από τα χέρια».

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή ομιλία του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην τουρκική εθνοσυνέλευση για τους προϋπολογισμούς, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ισχυρίστηκε ότι γίνεται μεγάλο παζάρι στο κυπριακό έδαφος -και μάλιστα το έδαφος των Τουρκοκυπρίων με τα νέα δεδομένα πέφτει στο 29%. «Γιατί πέφτει στο 29%; Γιατί το παζάρι γίνεται μυστικά» σχολίασε.
Αναφερόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, είπε ότι το κόμμα του έχει «αξιόλογους φίλους στην εξωτερική πολιτική, που μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις», θέλοντας να δείξει το έντονο ενδιαφέρον του για την εξέλιξη της πορείας που θα έχει με το νέο έτος το Κυπριακό ζήτημα.
«Την Κύπρο πρέπει να την προστατεύσουμε τόσο πολιτικά όσο και στρατηγικά. Δεν πρέπει να την χάσουμε μέσα από τα χέρια μας. Πληρώσαμε τίμημα για την Κύπρο. Εκεί έχουμε τους ήρωες μας. Κι ενώ πρέπει να ενισχύουμε την κυριαρχία μας στην Κύπρο, τελικά κάνουμε υποχωρήσεις» είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος κάνει λόγο για «Τούρκους ήρωες στην Κύπρο, που έχυσαν το αίμα τους» στο νησί.
Σε πρόσφατες δηλώσεις που έκανε κατά την έναρξη της Συνόδου των Επαρχιακών Προέδρων του κόμματός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν ποτέ την παράδοση ενός μεγάλου τμήματος της Κύπρου στα χέρια Ελληνοκυπρίων.
«Ζητώ την προσοχή του Μπιναλί Γιλντιρίμ για το θέμα της Κύπρου. Πήραμε την Κύπρο, έχουμε τις ήρωες μας εκεί, χύσαμε αίμα για την ανεξαρτησία αυτής της χώρας» είχε πει μεταξύ άλλων ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.