Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η ΔΙΑΘΗΚΗ της Τουρκίας κατατέθηκε στο ΑΙΓΑΙΟ


vardakas

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Επειδή ουδείς γνωρίζει τι του μέλλει κάνει την Διαθήκη του και την καταθέτει.
Σε αυτό το πράγμα οι τούρκοι είναι άπαιχτοι και συνηθίζουν να υπογράφουν διαθήκες.
«Η ναυμαχία της Έλλης στις 3 Δεκεμβρίου 1912, ήταν η πρώτη από τις δύο κορυφαίες μάχες μεταξύ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Οθωμανικού Στόλου κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο και πραγματοποιήθηκε στην έξοδο των στενών των Δαρδανελλίων (ή Ελλησπόντου).

Η ναυμαχία έληξε με τη νίκη του Ελληνικού στόλου και τον εγκλεισμό του οθωμανικού εντός των Στενών.
Την παραμονή, το βραδυ της 2 Δεκεμβρίου 1912, σύμφωνα με τη διήγηση του παρόντος Τούρκου Πλωτάρχη Χασάν Σαμί Μπέη, οι Τούρκοι αξιωματικοί έγραψαν τις διαθήκες τους και αποσύρθηκαν νωρίς για ύπνο ώστε να είναι ακμαίοι το πρωί. Τα ξημερώματα, ο Μουεζίνης κάλεσε τα πληρώματα γονατιστά να προσευχηθούν.
Αμέσως μετά, ο Τουρκικός στόλος απέπλευσε. Το πρωί της 3/16 Δεκεμβρίου στις 8 η ώρα με καλό καιρό και ήσυχη θάλασσα, άρχισε η έξοδος του Τουρκικού στόλου από τα Στενά»
ΑΡΑΓΕ σήμερα υπέγραψαν την διαθήκη τους πριν βγουν σεργιάνι στο ΑΙΓΑΙΟ;
«Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπάει κόκκινο κλιμακώνοντας επικίνδυνα την ένταση στην περιοχή.
Με ένα μπαράζ από NAVTEX, η Τουρκία προαναγγέλλει γυμνάσια με πραγματικά πυρά μόλις 15 μίλια από το Καστελόριζο.
Στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική πλευρά «κυκλώνει» την περιοχή γύρω από το νησί δεσμεύοντας μεγάλες περιοχές για αεροναυτικές ασκήσεις…
Σήμερα μάλιστα ξεκινά η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου σε Κάσο, Κάρπαθο και στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης με την ονομασία «Μέδουσα». Το κεντρικό σκέλος των επιχειρήσεων που θα γίνουν στα αεροναυτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων θα διαρκέσει από την Τρίτη μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.»
Αν αυτή την φορά ξέχασαν να γράψουν οι τούρκοι την διαθήκη τους δεν πειράζει διότι είναι ήδη κατατεθειμένη στο υποθηκοφυλακείο του ΑΙΓΑΙΟΥ και μάλιστα είναι Δημόσια με υπογραφές αδιάψευστων μαρτύρων.
«Με κοίταξε χαμογελώντας και μου είπε: «Μην ανησυχείς καθόλου. Άκου να σου πω τι συμβαίνει. ” Εξαμίλι ” είναι κάθε σημείο πού απέχει από τις ακτές τής Τουρκίας έξη ναυτικά μίλια. Όταν ο Τουρκικός στόλος ξεκινήσει
κατά τής Ελλάδος και φθάσει στα 6 μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους…»
– Τον ρώτησα, τι θα γινόταν από εκεί και πέρα;
«μου είπε, ότι έφθασε πια ή ώρα, για να πάρουμε την Πόλη… »
– Πώς θα την πάρουμε την Πόλη; Θα έχουμε πάλι πόλεμο;
«Την Πόλη θα μάς την δώσουν…»
– Ποιοι; Οι Τούρκοι; Είναι ποτέ δυνατόν;
«Όχι. Την Πόλη θα μάς τη δώσουν οι Ρώσοι σε πόλεμό τους με την Τουρκία… Θα μάς τη δώσουν, όχι γιατί μάς αγαπούν αλλά γιατί αυτό θα είναι το συμφέρον τους…»
– Και οι Τούρκοι Γέροντα τι θα γίνουν; –
«Αυτοί θα καταστραφούν! Θα σβήσουν από τον χάρτη, γιατί είναι ένα έθνος πού δεν προέκυψε από την ευλογία τού Θεού
Θα σβήσουν ως έθνος, και ή έκταση ολόκληρης τής Τουρκίας θα καταντήσει αχανής έρημος.
Επτά ώρες θα περπατάς για να συναντήσεις εκεί άνθρωπο…» Μαρτυρία του Στέφανου Παπαβασιλείου – Κουβουκλιώτη από τη Θεσσαλονίκη
Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ – Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924-1994» του Νικόλαου Ζουρνατζόγλου, Επισμηναγού ε.α.
σελ. 403-404) Μαρτυρία Γιάννου Γεώργιου, αντισμήναρχου, Αθήνα
«Την άνοιξη του 1987 επισκέφθηκα τον μακαριστό Γέροντα στο κελί του, στην Παναγούδα.
Τον ρώτησα, προβληματισμένος, αν θα γινόταν ο πόλεμος με την Τουρκία.
Ο Γέροντας απάντησε ότι, όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε : Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ, σώσον ημάς».
(σελ. 410-411) Μαρτυρία Παπαβασιλείου – Κουβουκλιώτη Στέφανου, Θεσσαλονίκη
« Γνωρίζω, και μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γέροντας, πως κάποιος αξιωματικός, που βρέθηκε στο Άγιον Όρος, πήρε την ευλογία του, σε ανύποπτο χρόνο, να είναι ο σημαιοφόρος των Ελληνικών στρατευμάτων κατά την είσοδό τους στην Κωνσταντινούπολη.»
ΤΕΡΜΑ τα παραμύθια πάμε για την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η ΔΙΑΘΗΚΗ της Τουρκίας κατατέθηκε στο ΑΙΓΑΙΟ.
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.