Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Συρία: o Πούτιν ανακοινώνει εκεχειρία μεταξύ συριακού κράτους και ένοπλης »συριακής αντιπολίτευσης ».



Ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Poutine ανακοίνωσε την Πέμπτη μια συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ συριακού κράτους και ένοπλης αντιπολίτευσης στη Συρία . « Υπογράφτηκαν 3 έγγραφα: το α΄μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της ένοπλης αντιπολίτευσης για εκεχειρία στο σύνολο του συριακού εδάφους »,δήλωσε ο Vladimir Poutine, διευκρινίζοντας ότι ένα άλλο έγγραφο αναφέρεται σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Η Συριακή Εθνική Συμμαχία (CNS), ο αρχικός σχηματισμός της αυτοαποκαλούμενης αντιπολίτευσης ομοίως την Πέμπτη δήλωσε ότι υποστηρίζει την εκεχειρία που οφείλει να τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του τον Ahmad Ramadan.
Ο ρώσοςπρόεδρος παράλληλα ανακοίνωσε μείωση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία. «Συμφωνώ με την πρόταση του Υπ.Άμυνας για μια μείωση της στρατιωτικής μας παρουσίας στη Συρία », ανέφερε. Αλλά «θα συνεχίσουμε απολύτως τη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας »,διευκρίνισε.29.12.2016 20 Minutes AFP
Aπό την πλευρά του το συριακό ΓΕΣ  ΓΕΣ ανακοίνωσε ένα ολοκληρωτικό moratorium εχθροπραξιών σε όλη τη συριακή επικράτεια ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα 30 Δεκέμβρη.
«Μετά τις νίκες και τις επιτυχίες που πραγματοποιήθηκαν από το στρατό το Συριακό ΓΕΣ αναγγέλει μια συνολική εκεχειρία σε όλο το συριακό έδαφος ξεκινώντας από 30 Δεκέμβρη του τρέχοντος », αναφέρει το ανακοινωθέν αποκλείοντας τις οργανώσεις  Daech και al Nosra.sana
Προσθέτει ότι αυτή η συμφωνία επέρχεται για να διασφαλίσει τις απαραίτητες προυποθέσεις στην υποστήριξη του πολιτικού διακανονισμού της συριακής κρίσης.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.