Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Η Τουρκία ακυρώνει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Σαφέστατη "απάντηση" της τουρκικής πολιτικής, μετά την αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση των "8" τούρκων στρατιωτικών, αποτελεί η σημερινή εξέλιξη, μέσω της οποίας η Άγκυρα αποπειράται να πιέσει την Ελλάδα, μετατρέποντας μια απόφαση της Δικαιοσύνης σε ελληνοτουρκική διαφορά!
Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα που περιλαμβάνουν την ακύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών, μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το TRT Haber, o κ. Cavusoglu δήλωσε: «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται η ακύρωση της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα».
Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε και δεύτερο αίτημα έκδοσης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, που καταζητούνται από την Αγκυρα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το CNN Turk.
To αίτημα έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την τελεσίδικη απόφαση του Άρειου Πάγου, με την οποία απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα των τουρκικών Αρχών.
Το αίτημα έκδοσης φαίνεται πως απορρέει από το νέο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε χθες, ερήμην των οκτώ στρατιωτικών, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.
Η απόφαση του Άρειου Πάγου προκάλεσε την αιχμηρή αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο διαμήνυσε πως πλέον θα επαναξιολογήσει όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων και κατηγόρησε την χώρα μας πως εσκεμμένα θέτει εμπόδια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατήγγειλε μάλιστα δε πως η Ελλάδα δεν έχει διώξει μέλη του PKK, που λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και της ακροαριστερής ομάδας DHKP-C.
Βέβαια, αυτή η εξέλιξη ενώ στρέφεται κατά της Ελλάδας, την οποία η Άγκυρα επιχειρεί να μετατρέψει σε χώρα εγκλωβισμού των λαθρομεταναστών, επί της ουσίας πρόκειται για μια άρνηση συνέχισης υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να εστιασθεί η ελληνική κυβέρνηση, να απαιτήσει την άμεση παρέμβαση των Βρυξελλών προς την Τουρκία, μέσω της οποίας θα προσδιορίζεται πως η επανεισδοχή των λαθρομεταναστών στην Τουρκία αφορά συμφωνία μεταξή Ευρώπης και Τουρκίας. Εάν η Τουρκία αρνηθεί να συνεχίσει την υλοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να απαιτήσει τον άμεσο εμπορικό και οικονομικό αποκλεισμό της Τουρκίας, την άμεση παύση εισαγωγής προϊόντων από την Τουρκία προς την Ευρώπη και την άμεση διακοπή όλων των ανοιχτών τουρκικών υποθέσεων που αφορούν την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να απαιτήσει την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα σε ό,ποιες ευρωπαϊκές χώρες αρνηθούν να ψηφίσουν υπέρ της επιβολής άμεσων κυρώσεων προς την Τουρκία, προκειμένου να επωμιστούν έμπρακτα το αποτέλεσμα της ό,ποιας αρνητικής απόφασής τους να αντιμετωπίσουν την τουρκική αλαζονεία και την μετατροπή της Ελλάδας σε ανθρώπινη ευρωπαϊκή χαβούζα...
kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.