Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ «ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ» ΤΗΝ…ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

almanya_basbakani_angela_merkel_turkiye_ye_geliyor_h28465_b0be4

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την φιλοδοξία να παίξει τώρα το ρόλο του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, καθώς η κυβερνητική αλλαγή στις ΗΠΑ αλλάζει και τα παγκόσμια δεδομένα, αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ που παράλληλα αναγγέλλουν την πρώτη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές Φεβρουαρίου στην Τουρκία.

putin-merkel-obama-caricature
Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφοριες, η επίσκεψη αυτή έχει μεγάλη σημασία γιατί σηματοδοτεί τον ένα νέο ρόλο που καλείται να παίξει η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ, καθώς το έλλειμμα της αμερικανικής πολιτικής θα γίνεται όλο και πιο έντονο από εδώ και πέρα, με τις ΗΠΑ να διαφοροποιούνται για πρώτη φορά από την Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει επαφές με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, και κυρίως με τον νεοοθωμανιστή Ταιγίπ Ερντογάν, με τον οποίο θα συζητήσει την συνεργασία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, (παλιά… συντρόφια στην εδραίωση του IŞİS).
Ενδιαφέρων έχει εδώ να τονιστεί ότι τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Μέρκελ θα συνεργαστεί με τον Ερντογάν στον «κοινό» αγώνα κατά του κουρδικού ΡΚΚ, ένα θέμα που «καίει» την Τουρκία η οποία έχει εξοργιστεί με την αμερικανική στάση στο ζήτημα αυτό.
Θα συζητηθεί και το θέμα των προσφύγων, ένα θέμα που αφορά και την χώρα μας και όπως διατείνονται οι Τούρκοι η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται διατεθειμένη να χορηγήσει μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κονδύλια προς την Τουρκία για τον καλύτερο έλεγχο της ροής των παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη.
Η επίσκεψη αυτή της κ Μέρκελ στην δεδομένη χρονική συγκυρία έχει τεράστια, όπως τονίζεται, γεωστατική και γεωοικονομική σημασία, καθώς η Γερμανία προσπαθεί να δημιουργήσει νέα συμμαχικά τόξα υπέρ της  Νέα Τάξη Πραγμάτων την ίδια ώρα που από την άλλη μεριά διαμορφώνεται το τόξο ΗΠΑ – Μεγάλης Βρετανίας έναντι στην γερμανική πολιτική, ενώ δεν αποκλείεται να συνταχτεί με το τόξο αυτό και η Ρωσία του Πούτιν, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τον νεοταξικό ρόλο της Γερμανίας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.