Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΓΕΣ: Στην ΕΛΔΥΚ το νέο κρούσμα "αλβανικού αετού" - Όλο το παρασκήνιο




Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Άμεσα κινήθηκαν οι υπηρεσίες του ΓΕΣ έπειτα από τo χθεσινό δημοσίευμα του On Alert.gr προκειμένου να εντοπιστεί ο στρατιώτης σε νέα φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος εμφανίζεται να σχηματίζει με τα χέρια του το σήμα του αλβανικού αετού.


Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο στρατιώτης αναγνωρίστηκε και διαπιστώθηκε ότι υπηρετεί σε μονάδα της ΕΛΔΥΚ. Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωσή του το ΓΕΣ επισημαίνει τα εξής:
"Αναφορικά με νέα ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που απεικονίζει Στρατιώτη να σχηματίζει με τα χέρια του ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
1. Ο Στρατιώτης έχει εντοπισθεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ.
2. Θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των Στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου".
Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για νεοσύλλεκτους αλλά για στρατιώτη που εκτελεί καθήκοντα φρούρησης εγκαταστάσεων μονάδας του Στρατού Ξηράς, ο οποίος προέβη σε αυτήν την ενέργεια με τη βοήθεια δεύτερου ατόμου που τράβηξε τη φωτογραφία.
Όπως αναφέραμε και νωρίτερα τόσο το περιστατικό με τους νεοσύλλεκτους στο ΚΕΝ Μεσολογγίου όσο και το νέο κρούσμα στην ΕΛΔΥΚ, θα πρέπει να εξεταστούν εις βάθος προκειμένου να διαπιστωθούν τόσο οι ακριβείς συνθήκες όσο και τα κίνητρα πίσω από αυτές τις ενέργειες .
Στο ΓΕΣ φαίνεται ότι το θέμα αντιμετωπίζεται ως σοβαρό καθώς πλήττει το κύρος της υπηρεσίας  καθώς  προκαλεί αγανάκτηση στους πολίτες που παρακολουθούν έκπληκτοι τέτοιες εικόνες μέσα σε μονάδες, από άτομα που υποτίθεται ότι έχουν ορκιστεί να φυλάνε την πατρίδα.
Η υπόθεση αναμένεται να παραπεμφθεί στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη ενώ το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση από Νομικούς συμβούλους του ΓΕΣ προκειμένου να δρομολογηθεί η δέουσα διαδικασία απόδοσης ποινών.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε χθεσινές δηλώσεις του ήταν κατηγορηματικός ως προς το ποια είναι η θέση του απέναντι στα φαινόμενα αυτά.  «Τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά στις Ένοπλες Δυνάμεις και γι' αυτό έχει διαταχθεί να γίνει λεπτομερής έρευνα και με εντολή του ιδίου να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές στους νεοσύλλεκτους», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. «Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, καλό θα ήταν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του».
Πάντως με αφορμή το περιστατικό με τους επτά νεοσύλλεκτους  και... τον «Αλβανικό Αετό», στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού. Κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, εφόσον  από τις επίμαχες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποδεικνύεται πέραν πάσας αμφιβολίας ότι υπάρχουν ορισμένοι «ανεγκέφαλοι» που εκφράζουν την υποστήριξη του, εντός του στρατεύματος.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.