Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ‘άνθρωπος του Ισραήλ’




Το ισραηλινό Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ δημοσίευσε την Τρίτη τον «δείκτη ειρήνης», στο οποίο φαίνεται ότι η πλειοψηφία των Ισραηλινών
 πολιτών πιστεύουν ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι πιο φιλικός προς το Ισραήλ από ό, τι η κυβέρνηση Ομπάμα.

Οι μισοί Ισραηλινοί πολίτες (49,5%) πιστεύουν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ήταν εχθρικός προς το Ισραήλ, σε αντίθεση με το 29% που σκέφτονται διαφορετικά.
Ωστόσο, το 69% πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει απέναντι στο Ισραήλ φιλική στάση.
Το 41% των Ισραηλινών (45% Εβραίοι από αυτούς), πιστεύουν ότι η άρνηση του για βέτο των Αμερικανών στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που καταδικάζει τις ισραηλινές κατασκευές στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, προέρχεται από τη σχέση μεταξύ του προέδρου Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου.
Ενώ το 34% πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, σύμφωνα με το ‘ κανάλι 7 ‘, πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, το Ισραήλ θα συνεχίσει να ανεγείρει οικισμούς στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια.
Επίσης, το 47% πιστεύει ότι ο Τραμπ θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.