Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ


not-on-the-list-comic1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην φετινή ετήσια αναφορά του το γνωστό αμερικανικό Ίδρυμα Ερευνών, Pew Research, επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια με την πολιτική Ομπάμα ο χριστιανισμός στις ΗΠΑ δέχεται συνεχώς επιθέσεις που σαν αποτέλεσμα έχουν την κάθετη πτώση του σε μεγάλα τμήματα του αμερικανικού πληθυσμού.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι μέσα στα 8 χρόνια διακυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα, οι διάφορες χριστιανικές ομολογίες υπέστησαν πτώση σε ποσοστά από 14 μέχρι και 24%. Όπως αναφέρεται, ενώ πριν από λίγα χρόνια το ποσοστό των άθεων κυμαίνονταν στο 16%, σήμερα έχει φτάσει στο 25% με ανοδικές τάσεις.
Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι επίσημες προτεσταντικές ομολογίες, που παρουσιάζουν πτώση από το 18% στο 14%, ενώ παράλληλη πτώση έχουν και οι παπικοί των ΗΠΑ που από το 24% έχουν φτάσει στο 19% με καθοδικές τάσεις. Για την Ορθοδοξία δεν υπάρχουν στοιχεία.
Εκείνοι που διατηρούν ακόμα κάπως τα ποσοστά τους, είναι οι άκρως συντηρητικοί Βαπτιστές, μια από τις μεγάλες αμερικανικές σέκτες, που υπέστησαν μόνο μια μικρή πτώση από το 26 στο 25%. Αυτό ερμηνεύεται ότι έχουν απορρίψει μετά βδελυγμίας την φιλελεύθερη θρησκευτική πολιτική του Ομπάμα και κυρίως τις νομοθετήσεις για τις εκτρώσεις, τους γάμους των Ομοφυλοφίλων και την νομιμοποίηση κάθε σεξουαλικής διαστροφής, ένα από τα κύρια συνθήματα και στην προεκλογική εκστρατεία της κ Κλίντον.
Άλλο ένα σοβαρό στοιχείο της διακυβέρνησης του Ομπάμα, είναι ότι άλλαξε τους κανονισμούς των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων και επέβαλε αντιχριστιανικές διατάξεις, ενώ προωθήθηκε το Ισλάμ και κάθε αλλόδοξο δόγμα. Μέχρι και η ανάγνωση της Βίβλου απαγορεύτηκε επίσημα σε μεγάλο τμήμα της αμερικανικής εκπαίδευσης.
Η κατάσταση προκαλεί έντονο προβληματισμό και είναι ακόμα άγνωστο αν θα επιδεινωθεί με το ριζικό ξερίζωμα του Χριστιανισμού, ή ίσως κάτι αλλάξει με τον νέο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, αν και πολλοί μελετητές δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι.
Το κακό είναι πως το παράδειγμα των ΗΠΑ ακλουθεί κατά πόδας και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι για πολλούς και το ισχυρότερο «προπύργιο της πανθρησκειακής Νέας Τάξης.
Όσο για εμάς….
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.