Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σέρβος ΥΠΕΞ: διαθέτουμε πληροφορίες ότι οι αλβανοί σχεδιάζουν να επιτεθούν σε διπλωματική μας αποστολή στο εξωτερικό.


%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b8%cf%83%ce%b8%ce%b7

Το Υπ.Εξωτερικών της Σερβίας διαθέτει πληροφορίες για μια πιθανή ενέδρα κατά της διπλωματικής αποστολής της χώρας του στα Ηνωμένα Έθνη ή στην Ευρώπη που ήδη έχει σχεδιαστεί από την αλβανική διασπορά για την υπόθεση του τ. πρωθυουργού του Κοσυφοπεδίου για εγκλήματα πολέμου και τ διοικητή  »ανταρτών » του Kosovo Ramush Haradina ανέφερε ο σέρβος ΥΠΕΞ Ivica Dacic.

Ο Haradinaj, νυν ηγέτης της αντιπολιτευόμενης Συμμαχίας για το μέλλον του Kosovo (AAK) συνελήφθηκε την Τετάρτη από την αστυνομία στο αεροδρόμιο Basel Mulhouse Freiburg στην Ανατολική Γαλλία λόγω σερβικού εντάλματος σύλληψης για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε κατά τη διάρκεια που ήταν διοικητής των  »ανταρτών ». Εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 12 Γενάρη.
“Έχουμε την πληροφορία σχετικά με την απαγωγή μιας από τις διπλωματικές μας αποστολές σε ΗΠΑ ή Ευρώπη που σχεδιάστηκε στην αλβανική διασπορά για ν΄αποσύρει η Σερβία το αίτημα για δίκη του Haradinaj.” Ο Dacic είπε τη Δευτέρα ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά η αστυνομία και οι υπηρεσίες της ασφάλειας των σχετικών κρατών.
Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας πρωταρχικός στόχος δεν είναι οι χώρες που αναγνώρισαν το Kosovo και ο κύριος στόχος της επίθεσης είναι η απαγωγή ή διπλωματών μας και / ή των μελών της οικογενείας τους μετέφερε το Vecernje Novosti.
Την Πέμπτη ο σέρβος πρωθυπουργός Aleksandar Vucic είπε ότι το Βελιγράδι θα ζητήσει από την Γαλλία την έκδοσή του Haradinaj . Ο Haradinaj υπηρέτησε ως διοικητής στον Απελευθερωτικό Στρατό του Kosovo τον UCK στον πόλεμο του 1998-1999 και η Σερβία διατείνεται ότι επέβλεψε μια βίαιη εκστρατεία κατά σέρβων.Αυτός αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει το Kosovo ως ένα ανεξάρτητο κράτος που μονομερώς αυτοανακηρύχθηκε το 2008.Συνεχίζει να θεωρεί το Κοσυφοπέδιο μέρος τςη Σερβίας.Το Kosovo αναγνωρίστηκε από 23 από τα 28 μέλη κράτη της ΕΕ.inserbia.info 10.1.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.