Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ως πότε θ΄ αντέξουν οι ΕΔ το τεράστιο βάρος της “κοινωνικής προσφοράς” που έχουν “φορτωθεί”;



Μέχρι πότε οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αντέχουν να τα κάνουν όλα; Το ερώτημα επανέρχεται κάθε τόσο. Τελαυταία αφορμή για να τεθεί ξανά ήταν η απόφαση για τη διάθεση ενός,ίσως και δύο αν χρειαστεί αρματαγωγών για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη.
Χρόνια τώρα, έχει γίνει καθεστώς. Οτιδήποτε κι αν πάει στραβά η λεγόμενη κρατική μηχανή στρέφεται στις ΕΔ για να βρει τη λύση.
Προφανώς οι ΕΔ πρέπει να βοηθούν όπως μπορούν σε δύσκολες στιγμές. Αλλά εδώ που έχουμε φθάσει δεν βοηθούν απλά. Έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τομείς ευθύνης του κράτους με τους οποίους ουδεμία σχέση έχουν…
Στο προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν χρειάζεται να αναφερθούμε αναλυτικά. Αποδείχτηκε και χθες ότι όπου υπάρξει πρόβλημα η λύση αναζητείται στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας όλοι ζητούν τη βοήθεια των ΕΔ.
Κι αν δεχτούμε ότι όλα αυτά είναι έκτακτα αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στις ιστοσελίδες των Γενικών Επιτελείων για να διαπιστώσουμε ότι οι ΕΔ έχουν αναλάβει ολοκληρωτικά το έργο των αεροδιακομιδών και την ιατρική περίθαλψη όλων των κατοίκων του Αιγαίου.
Στις φωτογραφίες είναι μόνο οι τρεις πρώτες σελίδες από τις πιιο πρόσφατες ανακοινώσεις του ΓΕΣ! Θα διαπιστώσετε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία αναφέρεται σε αποστολές αεροδιακομιδής.
Ως πότε θ΄ αντέξουν οι ΕΔ το τεράστιο βάρος της “κοινωνικής προσφοράς” που έχουν “φορτωθεί”; - Εικόνα0
Ως πότε θ΄ αντέξουν οι ΕΔ το τεράστιο βάρος της “κοινωνικής προσφοράς” που έχουν “φορτωθεί”; - Εικόνα1
Ως πότε θ΄ αντέξουν οι ΕΔ το τεράστιο βάρος της “κοινωνικής προσφοράς” που έχουν “φορτωθεί”; - Εικόνα2
Ο πίνακας που ακολουθεί είναι οι αποστολές της ΠΑ εντός του 2016 .916 αεροδιακομιδές ,2.152 ώρες πτήσης!
Ως πότε θ΄ αντέξουν οι ΕΔ το τεράστιο βάρος της “κοινωνικής προσφοράς” που έχουν “φορτωθεί”; - Εικόνα3
Και τι μπορεί να γίνει θα πουν κάποιοι…Μπορεί το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία να πουν όχι στα αιτήματα που δέχονται κάθε μέρα για βοήθεια; Φαντάζεται ο καθένας μας τι θα γράφονταν και τι θα λέγονταν αν υπουργός ή Αρχηγός έλεγε μια μέρα ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί έστω και σ΄ ένα αίτημα συνδρομής! Όμως κάποιος θα πρέπει να απαντήσει και  στο ερώτημα μέχρι πότε θα μπορούν οι ΕΔ να αντέξουν όλα όσα τους έχουμε φορτώσει.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.