Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ : ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ –ΤΑΜΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

4

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η λέξη Λαϊκισμός για πρώτη φορά είχε γίνει τόσο γνωστή στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα από τον τότε πρωθυπουργό κ Μητσοτάκη, ο οποίος κατήγγειλε για πρώτη φορά τα λεγόμενα διαπλεκόμενα ότι θέλουν να τον ανατρέψουν, χωρίς βέβαια ποτέ να εξηγήσει και να κατονομάσει τι είναι αυτά τα διαπλεκόμενα, ενώ κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους για λαϊκιστές.

Σαν γενικό ορισμό με απλά λόγια η λέξη αυτή αποδίδεται σε όσους αναφέρουν πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για πολιτικούς σκοπούς, ότι κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους και ότι αναφέρονται σε χίμαιρες και σε μια άνευ περιεχομένου πολιτική για να κερδίσουν ψήφους και εκλογές.
kep_569
Στην πραγματικότητα όμως αυτός ο όρος έγινε το κύριο όπλο διατήρησης στην εξουσία ενός συστήματος που δεν θέλει με τίποτα να χαρίσει τα προνόμια του σε κάποιους που έχουν κατάφορα αδικηθεί και θέλουν μια αλλαγή. Έτσι τους κατηγορεί και τους καταδικάζει για  λαικιστές. Χαρακτηριστική η φράση του συστήματος : Αυτός λαικίζει!
Κάθε πολιτική απόπειρα αλλαγής ενός διεφθαρμένου συστήματος, ενός πολιτικού προδοτικού συστήματος, χαρακτηρίζεται σαν λαϊκισμός με την έννοια του αποτρόπαιου. Ακόμα πιο πολύ, κάθε λαϊκή διεκδίκηση για καλυτέρευση της ζωής των αδικημένων γίνεται λαϊκισμός και μόνο τα προνόμια των προνομιούχων δεν πρέπει να θίγονται, γιατί κάθε τέτοια απόπειρα είναι…λαϊκισμός!
λαικισμος-296x336
Ο λαϊκισμός όμως τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μια ξεχωριστή διεθνή διάσταση και τώρα με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ έγινε το καθημερινό όπλο του συστήματος και της παγκοσμιοποίησης, για την διατήρηση μιας καταστροφικής κατάστασης για τους λαούς και τους μη προνομιούχους.
Έτσι ο Τραμπ, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν βγήκε από το «κουβούκλιο» του πολιτικού συστήματος, χαρακτηρίζεται σαν λαϊκιστής. Λαϊκιστές λοιπόν είναι οι ευρωσκεπτικιστές, οι αντιπολιτευόμενοι της σημερινής διεφθαρμένης και νεοταξικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λαϊκιστές και οι οπαδοί της Λεπέν στην Γάλλια, οι χαρακτηριζόμενοι σαν ακροδεξιοί που για τους δημοκρατικούς πρέπει να… αποκλείονται από τις δημοκρατικές διαδικασίες (!!!). Δηλαδή δημοκρατία μόνο για τους δικούς μας.
Λαϊκισμός είναι η κάθε προσπάθεια για την άρση των αδικιών του συστήματος για την διεκδίκηση όποιων αιτημάτων των λαϊκών στρωμάτων που έχουν λεηλατηθεί τα τελευταία χρόνια.
Ο χαρακτηρισμός λαϊκιστές σήμερα είναι το μεγαλύτερο όπλο του συστήματος που το χρησιμοποίει για να πολεμήσει κατά όσων αντιστέκονται σε ένα σύστημα με  εντεταλμένα ΜΜΕ, που προωθεί την επιβολή της πάσης φύσεως διαστροφής, την επιβολή της Πανθρησκείας, της Νέας Τάξης, της παγκοσμίας οικονομιστικής νεοεποχιτικής δικτατορίας, την  επιβολή της κάρτας του πολίτη και της καταβαράθρωσης όσων δικαιωμάτων είχε αποκτήσει ο εργαζόμενος κόσμος στον εικοστό αιώνα.
Λαϊκισμός λοιπόν! Εσείς δεν θα πάρετε ???
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγο
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.