Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ανάλυση: γιατί οι S-300 και S-400 δεν έπληξαν τα ισραηλινά αεροσκάφη που έπληξαν το αεροδρόμιο al Mazzeh στη Δαμασκό.


gr4gfaergfer.PNG
Το Iσραήλ επιτέθηκε στην στρατιωτική αεροπορική βάση του al mazzeh στη Δαμασκόαπό την δική του επικράτεια.
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η Ρωσία κι η Συρία δεν απάντησαν στην ισραηλινή επίθεση καθώς η Ρωσία ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα  S-300 και S-400 επί συριακού εδάφους.
5rge5rgrest
Με βάση την πραγματικότητα να κοιτάξουμε τον χάρτη το Ισραήλ επιτέθηκε όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν στη Συρία με την αεροπορία του και από την δική του επικράτεια.Η Δαμασκός δεν απέχει πάνω από   50 km από τα σύνορά του και από τα κατεχόμενα εδώ και χρόνια υψώματα του  Golan.
Η πολεμική ισραηλινή αεροπορία έχει μεγάλη εμπειρία ν΄αποφεύγει τα ραντάρ πετώντας τα αεροσκάφη της σε χαμηλό ύψος και εκτοξεύοντας πυραύλους με τέτοιο τρόπο που είναι σχεδόν ανεντόπιστοι οριζοντίως και έπειτα τ΄αεροπλάνα της να επιστρέφουν στη βάση τους χωρίς να πάρουν υψηλά ρίσκα.
Έτσι τ΄αντιαεροπορικά συστήματα είναι ανίκαναν να εμποδίσουν την επίθεση επί αυτού του μικρού μετώπου και πολύ περισσότερο που οι  S-300 ή S-400 είναι συστήματα που πλήττουν αεροσκάφη και πυραύλους σε ορισμένο ύψος  (κυρίως σε υψηλό ) ενώ ένα μέρος τους αναπτύχθηκε στην Λαττάκεια και στην Ταρτούς περίπου στα  200 km από τη Δαμασκό.topeteglz 12.1.17
Γίνεται λόγος για ισραηλινά F35.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.