Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Αstana και ο γρίφος Άσαντ : ο Άσαντ είχε δηλώσει θα διαπραγματευθώ οτιδήποτε αλλά όχι μ΄οποιονδήποτε.


Des rebelles syriens à l'entrée de Hama en Syrie.

ΠΟΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑSTANA
Oι κύριες οργανώσεις ανταρτών στη Συρία συμφώνησαν τη Δευτέρα να συμμετέχουν στις στρατιωτικές συνομιλίες με το κράτος που προβλέπονται για την επόμενη Παρασκευή στο Astana στο   Kazakhstan.
Αυτές οι άμεσες συνομιλίες θ΄αρχίσουν στις 23 Γενάρη στην Astana και έχουν για σκοπό να οικοδομήσουν μια γερή εκεχειρία σε όλη τη χώρα μ΄εξαίρεση τις ζώνες που κρατάει η ΙSIS και η al Nusra. Aυτή η διάσκεψη είναι προιόν ρωσοτουρκικής πρωτοβουλίας.

« όλες οι οργανώσεις ανταρτών θα πάνε.όλες συμφώνησαν», δήλωσε ο  Mohammad Allouche, διευθύνοντας της  Jaich al-Islam (Ισλαμικός Στρατός) σαουδαραβικών κυρίως συμφερόντων που επιθυμεί να επιβάλει τη σαρία.
Ο Ahmad al-Othman, της φράξιας τουρκικών συμφερόντων Sultan Mourad, που δραστηριοποιέιται που αλλού στο βορρά ανέφερε ότι οι  »αντάρτικες οργανώσεις »   « αποφάσισαν να πάνε στις συνομιλίες ».15873233_1324198320957330_1202399963996572678_n
Όμως το website Shaam Network της αντιπολίτευσης μετέδωσε τη Δευτέρα ότι ένας αριθμός άλλων οργανώσεων συμπεριλαμβανομένης της  Ahrar al-Sham, αποφάσισαν ν΄απέχουν από τις συνομιλίες.aljazeera
Ο πρόεδρος  Bachar al-Assad πρόσφατα δήλωσε αισιόδοξος για τις διαπραγματεύεσεις και είχε αναφέρει ότι είναι έτοιμος να δοιαπραγματευθεί με μαι εκατοντάδα οργανώσεις ανέφερε γάλλος βουλευτής που πρόσφατα τον επισκέφθηκε.
Αν οι συνομιλίες στην Astana είχαν επιτυχία θα μπορούσαν ν΄ανοίξουν το δρόμο των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ τον επόμενο μήνα στη Γενεύη. AFP
Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται αυτοί θα είναι μερικοί από τους εκπροσώπους των οργανώσεων που θα εμφανιστούν στις διαπραγματεύσεις.
16003218_732940140196135_4130384034632746060_n
Και εδώ ένα γκρουπ των οργανώσεων που δήλωσαν ότι θ΄απέχουν.16114424_732939593529523_521426302488791465_n
Ο ΓΡΙΦΟΣ ΑΣΑΝΤ
Eρωτώμενος για το αν έχει τη διαθεση να διαπραγματευθεί άμεσα με τις αντίθετες οργανώσεις  στις συνομιλίες στην Astana, απάντησε : “Βεβαίως και τη διαθέτουμε.Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευθούμε όλα τα θέματα. όλα είναι επιτρεπτά καθώς μιλάμε για διαπραγματεύσεις για το σταμάτημα του πολέμου στη Συρία  ή για το μέλλον της Συρίας.Δεν υπάρχουν όρια σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Αλλά δεν ξέρουμε ως τώρα ποιά θα είναι η άλλη πλευρά.Θα έχουμε μια πραγματική συριακή αντιπολίτευση που έχει λαικές βάσεις ερείσματα στη Συρία  ? Πρέπει να υπάρξει μαι συριακή αντιπολίτευση για να εξεταστούν αυτά τα ζητήματα γιατί η επιτυχία αυτής της διάσκεψης εξαρτάται από αυτό το σημείο”. ΡΤL LCP και France Info
Με βάση την τελευταία δημόσια δήλωση του Άσαντ για τις διαπραγαμτεύσεις στην Αstana τεκμαίρεται ότι θα διαπραγματευθεί το οτιδήποτε αλλά όχι με τον οποιοδήποτε.Οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε πως  ο ίδιος ο πρόεδρος Άσαντ θα ερηνεύσει τη θέση του αυτή αναφορικά με τους  εμφανιζόμενους ως  »συριακή αντιπολίτευση΄΄  στις διαπραγματεύσεις.
Η εξέλιξη με την Deir Ezzor συμπίπτει με την Άstana όσο και η ομηρία 5,5 εκατομυρίων της Δαμασκού που είναι χωρίς νερό εδώ και 20 μέρες.Η άσκηση πιέσεων είναι προφανής.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.