Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ… ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ! Tραμπ εναντίον CIA


Paul Graig Roberts
[Καίριο ερώτημα, που αποφεύχθηκε επιμελώς στα βραδινά διεθνή σχόλια, εγείρεται σήμερα εάν η χθεσινή ορκωμοσία και η ομιλία-έκπληξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ θα τερματίσει μια συντονισμένη επιχείρηση εναντίον του, στην οποία αρκετοί εγκυρότατοι Αμερικανοί σχολιαστές είχαν δώσει το χαρακτηρισμό π ρ α ξ ι κ ό π η μ α , ορισμένοι προβλέποντας τραγικές προεκτάσεις. Ο συντάκτης του κατωτέρω άρθρου (ενός από τα έξη που διάβασε ο υπογραφόμενος μεταφραστής, με βαρύνουσες υπογραφές, να συμπίπτουν στην ίδια διάγνωση) έχει προειδοποιήσει σε προηγούμενο άρθρο του για το ενδεχόμενο και δολοφονίας. Επειδή γι’ αυτά τα βαρύνουσας παγκόσμιας σημασίας γεγονότα στις ΗΠΑ η ελληνική κοινή γνώμη κρατείται σε παχυλή άγνοια, το άρθρο του καθηγητού, συγγραφέα και πρώην υπουργού Ρόμπερτς, προσφέρει στοιχεία ενημέρωσης.]

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού
«Όταν διαβάζω υπερασπιστές του Τραμπ όπως ο Ντάνιελ Λαζάρ*, που αναγκάζονται να ισοσταθμίσουν την υπεράσπισή τους με καταγγελίες σε βάρος του, καταλαβαίνω πως η προπαγάνδα της CIA αποδίδει.
Στο άρθρο του ο Λαζάρ διατυπώνει το ρητορικό ερώτημα, « Έχουμε σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα;» Και προχωρεί περιγράφοντας το πραξικόπημα της CIA και της εκπορνευόμενης δημοσιογραφίας, που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. ΄Εχοντας περιγράψει την πρωτοφανή σκευωρία σε βάρος του νεοεκλεγμένου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών από την CIA και τα Δυτικά ΜΜΕ, ο Λαζάρ αισθάνεται την ανάγκη να τακτοποιηθεί με τους δράστες της σκευωρίας:
«Αυτό δεν σημαίνει-γράφει- ότι είναι αδιαφιλονίκητη η νομιμότητα του λεγόμενου νεοεκλεγμένου προέδρου… Ο Τραμπ είναι ένας δεξιός φαφλατάς, του οποίου οι ασύνδετες ανοησίες για τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και την Υεμένη αποκαλύπτουν έναν άνθρωπο επικίνδυνα ανίδεο για το πώς λειτουργεί ο κόσμος.»
Σημειώστε πως ο Λαζάρ πέρα από τις κατηγορίες της CIA και των πορνομήντια κατά του Τραμπ, ως ύποπτου για σχέση με τον Πούτιν, προχωρεί στο «επικίνδυνα ανίδεος». Υποθέτω ότι ο Λαζάρ εννοεί επικίνδυνα ανίδεος όπως ο Μπιλ και η Χίλλαρυ Κλίντον, ο Τζωρτζ Μπους και ο Ομπάμα. Αν αυτό εννοεί ο Λαζάρ, τότε γιατί ο Τραμπ είναι λιγότερο κατάλληλος για πρόεδρος από τους τελευταίους προκατόχους του και την αντίπαλό του στις εκλογές;
Φυσικά ο Λαζάρ δεν έχει ιδέα του τι εννοεί. Απλώς φοβάται ότι θα τον κατατάξουν στους «αξιοθρήνητους του Τραμπ» (σύνθημα της Χίλλαρυ) και κολλάει μερικές λέξεις καταγγελίας για να μην τον προσθέσουν στη λίστα των πρακτόρων της Ρωσίας.
Σε άλλες εποχές θα συμπέραινα ότι η CIA αυτοστιγματίζεται με τη βιαιότατη και διαφανώς ψευδή επίθεση εναντίον ενός εκλεγμένου προέδρου. Η εκστρατεία εναντίον του Τραμπ από την CIA και τους πράκτορές της στους Νιου Υόρκ Τάϊμς, στην Ουάσιγκτων Ποστ, στο CNN, στα τηλεοπτικά κανάλια του διαδικτύου, το BBC, στην Γκάρντιαν και σε κάθε άλλο δυτικό έντυπο και τηλεοπτικό όργανο, με την εξαίρεση της Fox News, δεν έχει να παρουσιάσει το παραμικρό τεκμήριο. Καμιά από τις 16 αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να εμφανίσει το παραμικρό ίχνος απόδειξης. Η επιχειρηματολογία τους δεν περιλαμβάνει τίποτα εκτός από συνεχείς επαναλήψεις απροκάλυπτης ψευδολογίας, διοχετευόμενης στα εκπορνευόμενα ΜΜΕ από την CIA.
Το έχουμε ξαναδεί πόσες φορές: «κόλπος του Τονκίνου», «Όπλα Μαζικής Καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν», «Πυρηνικά Όπλα του Ιράν», «Χρήση Χημικών ΄Οπλων από τον ΄Ασαντ», «Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».
Ο Στρατηγός Σμέντλευ Μπάτλερ, ο πιο παρασημοφορημένος πεζοναύτης στην ιστορία του αμερικανικού στρατού, έλεγε πως ο ίδιος και οι Αμερικανοί Πεζοναύτες πέρασαν τη ζωή τους πολεμώντας για τα συμφέροντα της Εταιρείας Γιουνάϊτετ Φρουτ και μερικές άθλιες επενδύσεις τραπεζών στη Λατινική Αμερική. Να τι υποκινεί την εκστρατεία εναντίον του Τραμπ. Ο Τραμπ λέει πως (το σύνθημά του) «Πρώτα η Αμερική» δεν σημαίνει εξουσιοδότηση στην Αμερική να βιάζει και να λεηλατεί άλλες χώρες. Η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία εξαλείφει την ενορχηστρωμένη, περί «ρωσικής απειλής», δικαιολόγηση ετήσιας αφαίμαξης των μέσων Αμερικανών από 1.000 δις (ένα τρισεκατομμύριο) δολάρια σε φόρους, μεταβιβαζόμενα στο σύμπλεγμα συμφερόντων άμυνας/ασφάλειας, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
Το ερώτημα του Τραμπ για τη σημασία του ΝΑΤΟ, 25 χρόνια μετά την κατάρρευση της αποστολής του –της Σοβιετικής ΄Ενωσης- απειλεί όχι μόνο το αμερικανικό σύμπλεγμα συμφερόντων άμυνας/ ασφάλειας αλλά και τους Ευρωπαίους υποτακτικούς της Ουάσιγκτων, οι οποίοι ζουν την μεγάλη ζωή σε χρήμα και προβολή ως υπηρέτες της αμερικανικής εξουσίας. ΄Ολες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποτελούνται από υποτακτικούς της Ουάσιγκτων. Είναι εθισμένοι στο να στηρίζουν την πολιτική της Ουάσιγκτων, μη έχοντας δική τους πολιτική μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Τραμπ αναλαμβάνει την άσκηση της πολιτικής σ’ ένα κόσμο πολύ καιρό κάτω από την επιρροή της CIA. Καθόλου περίεργο ότι ο Τζούλιαν ΄Ασσανζ της Γουίκιληκς και πολλοί άλλοι πληροφορημένοι άνθρωποι λένε ότι η CIA. Θα δολοφονήσει τον Τραμπ αν δεν μπορέσει να τον φέρει στα μέτρα μιας Δυτικής συμμαχίας οργανωμένης για την εξουσία και το κέρδος των ολίγων.
Ώστε τι μπορεί να κάνει ο Τραμπ;
Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές επιλογές. Ο Τραμπ θα μπορούσε να απολύσει τον διευθυντή της CIA Τζων Μπρέναν, δια του Γενικού Εισαγγελέα, να του απαγγείλει κατηγορία για προδοσία*(2), να αναθέσει στο Εφ Μπι΄Αι να εντοπίσει όλους, στις μυστικές υπηρεσίες και στα εκπορνευόμενα ΜΜΕ, που συνέβαλαν και ενθάρρυναν τη σκευωρία εναντίον του εκλεγμένου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και να τους προσαγάγει σε δίκη. Αυτός θα ήταν ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για τον Τραμπ να καθαρίσει τον λάκκο των φιδιών που είναι η Ουάσιγκτων. Το να χαρακτηρίζεται «βάλτος» αυτή η φιδοφωλιά είναι καταφυγή σε ευφημισμό.
Μια άλλη επιλογή για τον Τραμπ είναι να διατρανώσει την πρόδηλη αλήθεια ότι, παρά τους ισχυρισμούς της CIA και της πορνοδημοσιογραφίας, για οποιεσδήποτε υποκλοπές μηνυμάτων συνέβησαν, την ευθύνη δεν έχει ο Τραμπ και η Ρωσία, αυτές που είναι υπεύθυνες είναι οι μυστικές υπηρεσίες που φάνηκαν ανίκανες να το εμποδίσουν. Η ερώτηση-κεραυνός του Τραμπ στiς CIA, NSA, FBI είναι: Ώστε ξέρατε ότι οι Ρώσοι μας κατέγραφαν και δεν το εμποδίσατε;
Αν επαναληφθεί η ανικανότητά σας θα απολύσω τον κάθε ένα από σας, ανίκανοι.
Το ίδιο ισχύει για τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο Τραμπ θα πρέπει να ρωτήσει τις μυστικές υπηρεσίες: «Πως φανήκατε τόσο ανίκανοι ώστε μια χούφτα Σαουδάραβες, που δεν ήξεραν να πιλοτάρουν αεροπλάνα, γκρέμισαν τρείς ουρανοξύστες και κατέστρεψαν μέρος του Πενταγώνου, ταπεινώνοντας την μόνη υπερδύναμη στα μάτια όλου του κόσμου;»
Ο Τραμπ θα πρέπει να τονίσει ότι τα τεράστια χρηματικά ποσά που δαπανώνται για την ασφάλεια δεν παράγουν ασφάλεια. Ο βαρύτατος προϋπολογισμός δαπανών για την ασφάλεια δεν εξασφαλίζει μια εκλογή από τις υποκλοπές και δεν μπορεί να εμποδίσει ταπεινωτικές επιθέσεις σε βάρος μιας υπερδύναμης από μια χούφτα Σαουδαράβων που δρουν ανεξάρτητα από οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία.
Ο Τραμπ θα όφειλε να θέσει το προφανές ερώτημα: Μήπως τα τρισεκατομμύρια του σαουδαραβικού πετρελαίου έχουν εξαγοράσει τη CIA και τα εκπορνευόμενα ΜΜΕ, έτσι ώστε η CIA και τα διεφθαρμένα Δυτικά ΜΜΕ να υπηρετούν τώρα ξένα συμφέροντα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών; ΄Εχει επικρατήσει πλέον η θέση ότι οι Σαουδάραβες είναι υπεύθυνοι για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο και ότι τίποτε δεν γίνεται γι’ αυτό. Αντιθέτως οι Σαουδάραβες εφοδιάζονται με περισσότερα όπλα με τα οποία να δολοφονούν γυναίκες και παιδιά στην Υεμένη.
΄Ολη η προπαγάνδα της CIA μπορεί να αντιστραφεί εναντίον της. Η τρομοκρατική επίθεση της 9ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο οφείλεται στην αποτυχία της και σε τίποτε άλλο. Η κλοπή των αμερικανικών εκλογών από τον Πούτιν οφείλεται στην αποτυχία της CIA και μόνο. ΄Ολες οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, στη Βρετανία και στη Γερμανία οφείλονται αποκλειστικά στις αποτυχίες των μυστικών υπηρεσιών, όπως και η βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και σε κάθε άλλο υποτιθέμενο «κρούσμα τρομοκρατίας».
Αυτό που πράγματι εννοώ είναι πως η CIA είναι μια καθιστή πάπια μπροστά στο τουφέκι του Τραμπ. ΄Εχει κάθε λόγο να καταργήσει αυτή την υπηρεσία που πάντοτε λειτούργησε για λογαριασμό στενών συμφερόντων. Στο βιβλίο του «Οι Αδελφοί». Ο Στέφεν Κίνζερ τεκμηριώνει την χρησιμοποίηση της CIA και του Στέητ Ντηπάρτμεντ προς όφελος των πελατών της Δικηγορικής Εταιρείας των αδελφών Φόστερ και Άλαν Ντάλες, (Υπουργού Εξωτερικών και διοικητή της CIA . Η CIA δεν υπηρετεί κανένα αμερικανικό σκοπό, μόνο τις ιδιωτικές υποθέσεις της άρχουσας τάξης, που είναι οι πραγματικοί αξιοθρήνητοι και που χρησιμοποιούν διεφθαρμένες Δυτικές κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν όλο το εισόδημα και τον πλούτο σε λίγα άπληστα χέρια.
Δεν έχει κανένα λόγο ο Τραμπ να ανεχθεί ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του από τη CIA. Στην καλύτερη εκδοχή η CIA είναι ανίκανη. Στη χειρότερη εκδοχή είναι συνένοχη, ή οργανώτρια, τρομοκρατικών κρουσμάτων.
Σημειώσεις Μεταφραστού:
1) Λαζάρ: Αμερικανός αριστερός δημοσιογράφος και Μπλόγκερ
2) Τρία πολύ πρόσφατα δημοσιεύματα , στον διεθνή Τύπο, μεταξύ των οποίων άρθρο του ελληνικής καταγωγής δημοσιολόγου Αλέξανδρου Μερκούρη στο « Ντουράν», αναφέρουν πληροφορίες ότι πράκτορες της CIA ζήτησαν και συνάντησαν συναδέλφους τους του Ισραήλ και της Βρετανίας για να τους προειδοποιήσουν για τους κινδύνους που συνεπάγεται η ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Α.Μ. επικαλείται και σχετικό δημοσίευμα των Τάϊμς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.