Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ TOPKAPI!!!


topkapi_bizans_icin_feda_ediliyor2212017852

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Topkapı Bizans için feda ediliyor = Το Τόπκαπι θυσιάζεται για το Βυζάντιο.
Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στους Τούρκους οι ρωγμές και τα σημάδια κατάρρευσης των οθωμανικών ανακτόρων του Τοπαπί της Κωνσταντινούπολης, που έχουν κτιστεί πάνω στα ερείπια των βυζαντινών ανακτόρων, εξ’ αιτίας μιας σειράς ανασκαφών που γίνονται στο υπέδαφος της περιοχής και που αναδύουν συνεχώς το ένδοξο βυζαντινό παρελθόν του ιστορικού αυτού χώρου.

806931.jpg
Σύμφωνα με τις πληροφοριες των ίδιων των τουρκικών ΜΜΕ, η διάνοιξη του μεγάλου Τούνελ που συνδέει την ευρωπαϊκή ακτή με την ασιατική έφερε στο φως της επιφάνειας πολλά ίχνη των παλιών βυζαντινών ανακτόρων, καθώς και άλλων ιστορικών βυζαντινών οικημάτων καθώς και ίχνη βυζαντινών εκκλησιών, είχε όμως σαν συνέπεια το «γλίστρημα» του όλου κτιριακού συγκροτήματος του οθωμανικού ανακτόρου Τοπκαπι και προκάλεσε ρωγμές κατάρρευσης του.
Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, οι αρχαιολογικές ανασκαφές των τελευταίων ετών έχουν σαν συνέπια να βυθίζεται συνεχώς το οθωμανικό ανάκτορο του ΤόπΚαπι και να αναδύονται τα βυζαντινά ανάκτορα, ενώ προειδοποιεί ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναπόφευκτα θα κατεδαφιστεί όλο το ανακτορικό κτιριακό συγκρότημα.
Ο φόβος των Τούρκων για τις εξελίξεις αυτές συνδυάζονται, όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, με διάφορες τουρκικές φήμες και διαδόσεις που ανάγονται στο παρελθόν, ότι όταν καταρρεύσει το μεγάλο οθωμανικό ανάκτορο του Τοπκαπι θα έρθει καΙ το τέλος της μουσουλμανικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης.
Αυτά τα λένε και τα γράφουν οι ίδιοι οι Τούρκοι! Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.