Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Η 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ… ΑΝΑΨΕΙ ΤΗΝ «ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ»!

φοτ1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε πιθανή σύγκρουση με το συριακό καθεστώς αλλά και με τους Ρώσους φέρονται οι τουρκικές δυνάμεις που δρουν στην Συρία, καθώς όπως αναφέρεται, παρά την συμφωνία με την Μόσχα να σταματήσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις στην El Bab, ετοιμάζονται για κοινή στρατιωτική δράση μαζί με τους Αμερικανούς για την κατάληψη νότια της πόλης Ράκκα, με έναρξη των επιχειρήσεων στις 10 Μαρτίου.

810432
Η απόφαση για αυτή την κοινή στρατιωτική δράση πάρθηκε όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, στις πρόσφατες συναντήσεις στην Άγκυρα με τον νέο αρχηγό της CIA, Mike Pompeo και με τον αρχηγό του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Joseph Dunford.
rakka harita
Το επίμαχο σημείο είναι σε αυτή την προοπτική η στάση που θα κρατήσει η Ρωσία, καθώς μόλις έγιναν γνωστές οι επαφές αυτές οι Ρώσοι προχώρησαν σε τριπλό βομβαρδισμό της Ράκκα, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι βρίσκονται και αυτοί εκεί και δεν θα αφήσουν να τους ξεφύγουν τα πράγματα από τον έλεγχο τους.
Σκοτεινό σημείο σε όλα αυτά είναι και η στάση των Κούρδων, καθώς οι Τούρκοι ζήτησαν από τους Αμερικανούς να προχωρήσουν και σε επίθεση κατά του κουρδικού θύλακος του Menbiç, αίτημα για το οποίο δεν έγινε γνωστό αν συμφωνήσαν οι Αμερικανοί καθώς μέχρι σήμερα στήριξαν όλες τις κουρδικές δυνάμεις.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.