Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΊΑ ΤΗΣ Β ΗΠΕΊΡΟΥ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΞΑΝΑ


Χρόνια πολλά! Πέρασαν πολλά χρόνια, και ίσως για κάποιους η μνήμη της ημέρας αυτής τώρα πια να είναι ανούσια. Όχι πάντως για μας! Έτσι αποφασίσαμε και εμείς για την μνήμη αυτής της ιερής μέρας να μην πούμε πολλά.

Για μας είναι 100 χρόνια απογοήτευσης αλλά και αναμονής. 100 χρόνια εγκατάλειψης αλλά και ελπίδας. 100 χρόνια δυσπιστίας και αμφισβήτησης προς εμάς (αν είμαστε η όχι Έλληνες εμείς οι Κορυτσαίοι) αλλά και επιβεβαίωσης της ελληνικότητας μας. 100 χρόνια σκλαβιάς και έλλειψη ελευθερίας .100 χρόνια αναμνήσεων. Για το λόγο φωνάζουμε πως είμαστε εδώ όπως και τότε με τον Ιερό μας Λόχο! Με την καρδία γεμάτη από αγάπη για την πατρίδα μας που περνά δύσκολα όπως και τότε. Δεν θα πούμε κάτι άλλο, θα αφήσουμε να μας μιλήσει, να μας συμβουλεύσει, να μας συνετίσει ο Κορυτσαίος Κωνσταντίνος Σκενδέρης που έζησε και μας εξιστόρησε όσα συνέβησαν  τότε για να μάθουμε την αλήθεια. Παραθέτουμε ένα μέρος μόνο από το βιβλίο του με κάποια έμφαση σ' αυτά που έκαναν και οι Έλληνες της Β Ηπείρου και της Κορυτσάς, που αφορούν αυτό το μέρος της ιστορίας μας η οποία όπως και η υπόλοιπη ιστορία του έθνους, μας γράφτηκε με αίμα. Ας συλλογιστούμε όλοι τι κάναμε τότε και να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι κάνουμε η τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα. Η ιστορία μπορεί να μας διδάξει. 
ΖΉΤΩ ΤΟ ΈΘΝΟΣ, ΖΉΤΩ Η ΕΛΛΆΣ, ΖΉΤΩ Η Β ΗΠΕΙΡΟΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ!

foniortodoksonkoritsas.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.