Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

2 χριστιανοί σκοτώθηκαν από ισλαμιστές στο Σινά.Bίντεο της ΙSIS:οι χριστιανοί είναι η « αγαπημένη μας λεία »…



To AP μεταφέρει ότι ισλαμιστές  »μαχητές »  πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα χριστιανό καθηγητή καθ΄οδόν προς το σχολείο στο Βόρειο Σινά στην Αίγυπτο την προηγούμενη Πέμπτη.
Αυτός είναι ο β΄ θάνατος ενός χριστιανού σε λιγότερο από μια εβδομάδα στην ασταθή περιοχή σύμφωνα με τους δημόσιους λειτουργούς που φοβούνται μια κλιμάκωση της βίας κατά αυτής της κοινότητας.

Ο 50χρονος Gamal Tawfiq, εκτελέστηκε με πυρά στο κεφάλι από 2 ισλαμιστές εξτρεμιστές που επέβαιναν σε μηχανή κι ενώ αυτός πήγαινε πεζός προς το σχολείο το El-Samran, στην πόλη El-Arish.
Αν και η ενέργεια αυτή δεν διεκδικήθηκε επίσημα ένας υπεύθυνος της ασφάλειας δήλωσε ότι μια θυγατρική της ISIS στο Σινά ήταν ο κύριος ύποπτος.
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου η ίδια οργάνωση θεωρείται ύποπτη ότι σκότωσε τον τοπικό κτηνίαταρο  Bahgat Zakher, στην El-Arish, ενώ στο τέλος Γενάρη ένας έμπορος ο Wael Milad, σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες που εισέβαλαν στο μαγαζί του. Και οι 2 ήταν κόπτες χριστιανοί μέλη μιας κοινότητας που απαριθμεί το 10 % των 92 εκατομυρίων της χώρας.
« Εδώ και καιρό οι δολοφονίες των χριστιανών ήταν σποραδικές αλλά πρόσφατα παρατηρούμε μια άυξηση που νομίζω ότι θα μετασχηματιστεί σ΄ επαναλαμβανόμενο μοντέλο στην El-Arish », δήλωσε ο  Ishaq Ibrahim, ερευνητής στο Egyptian Initiative for Personal Rights.L’Observateur Chrétien 21.2.17
Παράλληλα σύμφωνα με το (pravmir 21.2.17) τη Δευτέρα 20.2.17 θυγατρική της ISIS διακίνησε βίντεο όπου αναφέρεται  ότι οι Χριστιανοί είναι η « αγαπημένη μας λεία », και παρουσιάζει εικόνες ενός βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε σχεδόν 30 ανθρώπους σε μια κατάμεστη εκκλησία στο Κάιρο το Δεκέμβριο. «Ο Θεός έδωσε εντολή να σκοτώνουμε κάθε άπιστο » λέει στο 20′ βίντεο ένας από τους τρομοκράτες που φέρει ένα ΑΚ-47.
Ο αφηγητής λέει Χριστιανοί δεν είναι πλέον « dhimmi, » μια αναφορά σε μη-μουσουλμάνους στο Ισλάμ που απολαμβάνουν ένα βαθμό προστασίας. Αντ ‘αυτού, η οργάνωση περιγράφει τους χριστιανούς ως « απίστους » που εξουσιοδοτούν τη Δύση κατά μουσουλμανικών εθνών.
Στο βίντεο εμφανίζεται ο Abu Abdullah al-Masri, ένας μασκοφόρος τρομοκράτης που ως καμικάζι ανατινάχθηκε σε παράπλευρη εκκλησία του Καθεδρικού του Αγ.Μάρκου το Δεκέμβριο, σκοτώνοντας 28 άτομα στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναικόπαιδα. Η επίθεση λέει ο αφηγητής, ήταν «μόνο η αρχή. » »ω λάτρεις του Σταυρού …..οι στρατιώτες του  κράτους σας βλέπουν»,απειλεί ένας μασκοφόρος που ταυτοποιήθηκε ως ο  Abu Zubair al-Masri.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.