Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Φήμες ως όπλο ή υπήρξε απόπειρα πραξικοπήματος κατά Βashar al Assad.


news-p-300839-636213805905388481

Aπό τις 22 Γενάρη ξεκίνησαν ψίθυροι σχετικά με την υγεία του προέδρου Bachar al-Assad την παραμονή της έναρξης των διαπραγματέυσεων για το συριακό στ΄ Astana, πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Από τότε αυτές οι φήμες δεν σταμάτησαν παρά τη διάψευση από τη συριακή προεδρία.’Ακούστηκε ότι είχε υποστεί σοβαρό ή ελαφρύ εγκεφαλικό ή ότι πυροβολήθηκε από σωματοφύλακά του και ότι εισήχθηκε στο νοσοκομείο. Αργότερα επικεντρώθηκαν οι φήμες σε πραξικόπημα ή απόπειρα πραξικοπήματος στο εσωτερικό του συτήματος για την ανατροπή του κυβερνήτη από τον αδερφό του  Maher al-Assad, ή τον στρατιωτικό Ali Hassan Suhail.
Δεν είναι η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που φήμες αναφορικά με την υγεία και την τύχη του προέδρου Assad αναδείχθηκαν αλλά σπανίως καλύφθηκαν από τα δυτικά μέσα.
Στον κόσμο της πολιτικής των μυστικών υπηρεσιών και της ασφάλειας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο για την επίτευξη σκοπών ή την αποστολή μηνύματος και κάποιες φορές ως ένα πρελούδιο για μια περίοδο προετοιμασίας εξελίξεων…
Στη Συρία σήμερα οι εκπλήξεις παρουσιάζονται τόσο όσο ποτέ κάτι που ευνοεί ένα πλαίσιο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασιακού.
(Λιβανέζικο  μέσο lbc στις 30.1.17)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.