Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

«Γαία πυρί μιχθήτω», ή ΑΙΓΑΙΟ πυρί μιχθήτω


vardakas

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όσο θα αυξάνεται η ένταση στο ΑΙΓΑΙΟ, ο Έβρος θα ξεβράζει ¨δήθεν δολοφόνους¨ του Ερντογάν;
Το μήνυμα το πήραμε τις ημέρες που έκανε βαρυχειμωνιά στην Ελλάδα.
« μετά τα μεγάλα κρύα οι τούρκοι θα θελήσουν να εμπλέξουν την Ελλάδα»
Και σήμερα που έχουμε λιακάδες οι τούρκοι από άκρον σε άκρον του ΑΙΓΑΙΟΥ δημιουργούν προκλήσεις και επεισόδια.

Το ερώτημα είναι τι τους τσίμπησε ξαφνικά;
Η απάντηση είναι…
« έχουν γερό πάτρωνα που τους βάζει τώρα που η χώρα μας διέρχεται την χειρότερη φάση των μνημονιακών συμπληγάδων»
Το ΑΙΓΑΙΟ ¨φλέγεται¨ και ο Έβρος ξεβράζει αφορμές.
¨ Μέλη της ομάδας »Μπορντό Μπορεί» συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη.
Ένα νέο θρίλερ με ανυπολόγιστες συνέπειες είναι σε εξέλιξη από τις 15 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη. Πρωταγωνιστές δυο Τούρκοι αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με αλγερινό διακινητή και κρατούνται στο ΑΤ Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι δύο άνδρες ανήκουν στην ομάδα θανάτου »Μπορντό Μπορεί».
Όλα έγιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις 15/02. Οι δυο τούρκοι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί φέρονται να προκάλεσαν την σύλληψή τους όπως και αυτή του αλγερινού διακινητή. Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας και λίγο αργότερα κατέθεσαν αίτημα ασύλου.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τους θέλουν να είχαν ενεργό συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου κατά του Ταγή Εντομών. Αναμένεται ενημέρωση από επίσημες πηγές του υπουργείου προστασίας του πολίτη.¨ onalert.gr/ 23.02.2017 | 16:44
Η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη.
Οι μεγάλοι παίκτες γνωρίζουν τι παίζει αυτή την στιγμή εις βάρος της Ελλάδας και είναι ένα παιχνίδι εγώ-οικονομικό με γεωστατικές προεκτάσεις από το θέατρο των επιχειρήσεων στην Συρία-Αν. Μεσόγειο-Αιγαίο-Στενά.
Ρωσικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποκρούσει την ‘τουρκική επιθετικότητα’
Α Hellenic Information Team Φεβρουάριος 22, 2016. 21:25
Το όλο σκηνικό που στήνεται από τους τούρκους δεν είναι ο μοναδικό λόγος για την δημιουργία θετικού κλίματος υπέρ του Ερντογάν για το επικείμενο τουρκικό δημοψήφισμα…
ΕΙΝΑΙ και ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ που μυρίζει στρατηγική επιλογή –εντολή δοσμένη από πολύ υψηλό γεωπολιτικό επίπεδο που επιθυμεί να διαμορφώσει νέο ανάγλυφο συνόρων από τα Βαλκάνια μέχρι την Μέση Ανατολή και ο σουλτάνος αναδεικνύεται πρωταγωνιστής στο όλο έργο μέχρι της καθαίρεσης του.
Οι τούρκοι φέτος ξεκίνησαν πολύ νωρίς τον τουρισμό στα Αιγαιοπελαγίτικα ενεργειακά αντίκλινα.
«Το σκάφος ερευνών TCG CESME συνεχίσει να βρίσκεται στην περιοχή του Αιγαίου.
Το τουρκικό σκάφος κινείται αυστηρά εντός της περιοχής του Βορείου Αιγαίου. Yδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεότερα» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει η Άγκυρα με το σκάφος ερευνών TCG CESME.
Ειδικότερα το πεδίο ερευνών περιλαμβάνει τη θαλάσσια περιοχή, η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης, σύμφωνα με την NAVTEX 244/17.» onalert.gr/2017-02-23 14:53:11
ΕΚΤΟΣ από ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ το παίζουν και ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ.
«Οι Τούρκοι έκαναν έρευνα διάσωση δυτικά της Λέσβου! Επίδειξη δύναμης
Η Τουρκία έκανε έρευνα και διάσωση δυτικά της Λέσβου, σε διεθνή ύδατα και 42 ναυτικά μίλια από τα παράλιά της!» militaire.gr/Π. Καρβουνόπουλος 23/02/2017
Η τελεσίδικη μη έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών και η σύλληψη άλλων δύο χαμηλόβαθμων τούρκων αξιωματικών στον Έβρο τις προηγούμενες μέρες κάνουν 10 τις αφορμές για να ανοίξουν επιπλέον διπλωματικά επεισόδια οι γείτονες.
Αυτά και άλλα που βιώνουμε αυτές τις ημέρες που κάνει λιακάδα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα ο τούρκος φαίνεται να ανοίγει μεγαλοπρεπώς το ΘΕΜΑ της ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ.
Τότε «γαία πυρί μιχθήτω»
ή ΑΙΓΑΙΟ πυρί μιχθήτω
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.