Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θέλει απαγόρευση της μουσουλμανικής μετανάστευσης



20% υπέρ της μετανάστευσης, 55% κατά – Τι λένε οι Έλληνες;

Μια έρευνα της δεξαμενής σκέψης Royal Institute of International Affairs, ρώτησε 10.000 Ευρωπαίους σε δέκα διαφορετικές χώρες, για το αν συμφωνούν πως «όλες οι μεταναστεύσεις κυρίως από μουσουλμανικές χώρες πρέπει να σταματήσουν», με αποτέλεσμα το συντριπτικό 55% να συμφωνήσει, το 25% να πει «Δεν Ξέρω» και μόλις το 20% να δηλώνει ότι επιθυμεί οι μεταναστεύσεις να συνεχίσουν.
Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό συμφωνίας είναι η Πολωνία, όπου το 71% επιθυμεί οι μεταναστεύσεις να σταματήσουν, σε αντίθεση με το μόλις 9% που θέλει το αντίθετο.
Στη Γαλλία τα ποσοστά είναι 61% έναντι 16%, ενώ στη Γερμανία 53% έναντι 19%, υπέρ, βέβαια, της απαγόρευσης της μουσουλμανικής μετανάστευσης.
Στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και στον πίνακα από κάτω και στον οποίο υπάρχουν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 58% επιθυμεί να σταματήσει η μετανάστευση, το 22% δεν ξέρει, ενώ το υπόλοιπο 20% θέλει η μετανάστευση να συνεχίσει.

Η χώρα με το μικρότερο ποσοστό συμφωνίας είναι η Ισπανία, με 41% να είναι υπέρ της απαγόρευσης, ενώ το 32% κατά.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, η πλειοψηφία των νεαρών ανθρώπων ηλικίας 18-29 ετών, υποστηρίζει την απαγόρευση της μουσουλμανικής μετανάστευσης.
Κατά πάσα πιθανότητα, η έρευνα αυτή, αλλά και άλλες παρόμοιες, δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους στα συμβατικά ΜΜΕ της Ευρώπης, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική των τελευταίων ετών θα παίξει κρίσιμο ρόλο στις ερχόμενες εκλογές που θα γίνουν στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, στη Γαλλία και στη Γερμανία.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.