Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟΝ «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ (βίντεο)

resized_f78f1-14e2edaec33ed1e20219ea51d9c2648cad01806a

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στα τουρκικά ΜΜΕ ότι κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγού Χουλουσί Ακάρ στα Ίμια μαζί με τους αρχηγός των τριών όπλων, στην αναμνηστική φωτογραφία φιγουράριζε πίσω από τους στρατηγούς ο υποστράτηγος Levent Uça, ο οποίος πριν από έξη χρόνια είχε συλληφθεί σαν ο εγκέφαλος της συνωμοσίας Βαριοπούλα, «Balyoz», μια συνομωσία που σχεδίαζε την πρόκληση πολέμου με την Ελλάδα και την εσωτερική ανατροπή στην Τουρκία.

Η κίνηση αυτή να προβάλλουν οι Τούρκοι ένα μέχρι προ τινός υπόδικο αξιωματικό που στις 22 Αυγούστου του 2011 είχε συλληφθεί σαν ο κύριος συνωμότης της Βαριοπούλας, έχει μεγάλη συμβολική και όχι μόνο σημασία όπως επισημαίνουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ. Το μήνυμα, όπως αναφέρεται, είναι ότι το σχέδιο πολέμου με την Ελλάδα σύμφωνα με την Balyoz παραμένει ζωντανό.
Σημειωτέον ότι ο υποστράτηγος Levent Uça μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είχε ξανά συλληφθεί, αλλά στη συνέχεια όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερος αλλά προήχθη σαν διοικητής της ναυτικής βάσης του Aksaz απέναντι από τα Ίμια.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakiw.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.