Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ «ΓΕΡΑΚΙ» ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ???


mccain-abd-turkiye-ile-calismali-2710056

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια έκπληξη περίμενε τον Τούρκο πρόεδρο Ταιγίπ Ερντογάν, όταν του ανακοινώθηκε την Δευτέρα το απόγευμα ότι ο γνωστός για τα αντιρωσικά του αισθήματα από τους πρωτεργάτες της ουκρανικής κρίσης και της συριακής αντιπολίτευσης, ένα από τα πιο σκληρά γεράκια των ΗΠΑ, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής John MvCain, βρίσκεται απροειδοποίητα στην τουρκική πρωτεύουσα και θα συναντηθεί μαζί του.

Όπως έγινε γνωστό, ο Τούρκος πρόεδρος Ταιγίπ Ερντογάν δέχτηκε την Δευτέρα το απόγευμα τον Αμερικανό γερουσιαστή, John MvCain στο προεδρικό μέγαρο, σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που κράτησε πάνω από 20 λεπτά. Ο Αμερικανός γερουσιαστής, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της αμερικανικής γερουσίας, είχε επίσης συνάντηση και με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Γεγονός είναι πως όπου πάει αυτός, έρχεται μετά… πολεμική θύελλα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή είναι η τρίτη μέσα σε δέκα μέρες επίσκεψη Αμερικανού υψηλόβαθμου αξιωματούχου στην Άγκυρα, δηλαδή μετά τη επίσκεψη του αρχηγού της CIA, Mike Pompeo και στις 17 του μηνός του αρχηγού του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Joseph Dunford.
Το παρασκήνιο της τουρκικής πρωτεύουσας βλέπει ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή, με την ένταση να μεγαλώνει επικίνδυνα στην Μαύρη θήλασα με το ΝΑΤΟ να αυξάνει την παρουσία του, με συνέπεια την μεγάλη οργή της Μόσχας.
Πάντως όπως αναφέρεται, ο Ερντογάν βρίσκεται σε αμφιταλαντευόμενη ισορροπία μεταξύ των σκληροπυρηνικών της Ουάσιγκτον και της προσέγγισης του με την Μόσχα. Δυο «καρπούζια» από την ίδια μασχάλη δύσκολα κουβαλιούνται.
Όσον αφορά εμάς, απλοί παθητικοί θεατές, από το πρωί μέχρι το βραδύ θα ασχολούμαστε με τα μνημόνια της καταστροφής μας !
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.