Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Η Ρωσία πιστεύει σε στρατιωτικά ουδέτερα κράτη στα Δυτικά Βαλκάνια
Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, έγινε αναφορά «σε πολιτικούς των Βαλκανίων που διατύπωσαν την ιδέα σχηματισμού στη βαλκανική χερσόνησο έναν στρατιωτικό ουδέτερο χώρο από κυρίαρχες χώρες».

Η απάντηση της Ζαχάροβα ήταν ότι :
«Στις 26 Ιουνίου 2016 οι εκπρόσωποι εννέα κομμάτων από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τα Σκόπια, υπέγραψαν μια κοινή δήλωση συμμόρφωσης, η οποία αντικατοπτρίζει την πρωτοβουλία για το σχηματισμό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη μια κοινότητας ουδέτερων στρατιωτικά κυρίαρχων κρατών».
Τα κράτη αυτά θα αναπτύξουν και θα εφαρμόσουν πολιτικές για την ύφεση, θα βρούν κοινές προσεγγίσεις στην ευρωπαϊκή ασφάλεια στο σύνολό της.
«Πιστεύουμε, συνέχισε η Ζαχάροβα, ότι η ιδέα είναι πολύ χρήσιμη και μπορεί να συμβάλλει εποικοδομητικά στη σταθερότητα της ηπείρου με τον ενεργό ρόλο των ίδιων των ενδιαφερόμενων χωρών.
Μια σταθερή ουδετερότητα, συνεπής με την ιστορική τους παράδοση, ανεξάρτητα εάν κάποιες από τις χώρες ήταν σε ενώσεις.
»Ελπίζουμε ότι Βαλκάνιοι πολιτικοί και τα μέλη των κοινοβουλίων να λειτουργήσουν στη βάση του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.