Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ «ΣΦΑΛΙΑΡΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ

C4K1o-qXUAA_Z2K

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Καινούργιο χαστούκι στην Τουρκία για το κουρδικό ζήτημα αυτή την φορά από την Ρωσία, παρά την επαναπροσέγγιση των δυο χωρών τον τελευταίο καιρό και την αναμενόμενη νέα συνάντηση του Ερντογάν με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν.

1752904-To0tLS
Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Aleksandr Botsan- Harçenko, δήλωσε πως η Ρωσία δεν θεώρει το κουρδικό ΡΚΚ και τον συριακό κλάδο YPG, σαν τρομοκρατική οργάνωση.
Συγκεκριμένα ο Aleksandr Botsan- Harçenko σε δηλώσεις του που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ανέφερε πως η Ρωσία δεν συμπεριλαμβάνει στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων το ΡΚΚ και το κουρδικό YPG που δραστηριοποιείται στην βόρειο Συρία.
Όπως ήταν επόμενο η δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονη νευρικότητα στην Άγκυρα, καθώς οι Τούρκοι διαπιστώνουν πως οι Κούρδοι κερδίζουν συνεχώς πόντους στην πορεία προς την αναγνώριση τους σαν επίσημη κρατική οντότητα στην περιοχή.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.