Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΝΑ…ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

son-dakika-soke-eden-goruntuler-boyle-yemin-ettiler-8640022

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλο εκνευρισμό προκαλούν στην Άγκυρα οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τουρκικά ΜΜΕ και που δείχνουν Κούρδους από την περιοχή του Afrin της Συρίας, να ορκίζονται σε στρατιωτική τελετή στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν  ότι θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτως εναντίον των Τούρκων.

Οι πολύ χαρακτηριστικές φωτογραφίες δείχνουν την μεγάλη αποφασιστικότητα των Κούρδων του YPG της Συρίας, που θεωρείται προέκταση του ΡΚΚ, σε μια τελετή όπου μάλιστα έγινε παράδοση οπλικών συστημάτων από τους Αμερικανούς στις κουρδικές δυνάμεις, να πολεμήσουν μέχρις εσχάτως εναντίον των Τούρκων και των συνεργαζόμενων δυνάμεων τους.
Το πιο χαρακτηριστικό είναι τα μεγάλα πόστερς που έδειχναν τον παραδοσιακό ηγέτη των Κούρδων, τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που βρίσκεται από το 1999 έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές του Ιμραλί, να κυριαρχούν στην τελετή των Κούρδων της Συρίας.
Εντωμεταξύ όπως μεταδίδουν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, ήδη ο συριακός στρατός του προέδρου Άσαντ έχει ενωθεί με τις κουρδικές δυνάμεις εναντίον των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης και των Τούρκων. Μάλιστα έχουν σημειωθεί οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των δυο πλευρών στην περιοχή της πόλης El Bab.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.