Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Ρωσία θα θέσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας κατά σχεδίου απόφασης των δυτικών εναντίον της Συρίας για χρήση χημικών όπλων.


Le Conseil de sécurité de l'ONU, le 10 janvier 2017 à New York
H Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προβάλει το  veto της στο σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ  που συντάχθηκε από ΗΠΑ,Γαλλία και Μ Βρετανία επιβάλοντας τιμωρίες στη Συρία για τη χρήση χημιθκών όπλων.

« Έρχομαι να εξηγήσω τη θέση μας πολύ καθαρά στους εταίρους μας.Αν το κείμενο υποβληθεί σε ψηφοφορία θα βάλουμε το veto μας« , είπε ο αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ο  Vladimir Safronkov σε μια σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών του Συμβουλίου Ασφαλείας για το θέμα. Ο Safronkov υπογράμμισε ότι το μέτρο έχει  « μοναδικό νόημα« , ότι οι αποδείξεις είναι « ανεπαρκείς  «  και ότι το κείμενο είναι αντίθετο με την  « θμελιώδη αρχή της του τεκμηρίου της αθωότητας μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. « .
Το σχέδιο της απόφασης βασίζεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Οργανισμό για την απαγόρευση των χημικών όπλων (OIAC), που συμπέρανε ότι τον Οκτώβρη το συριακό κράτος έκανε τουλάχιστον 3 επιθέσεις με χημικά όπλα 2014-2015 σε 3 πόλεις Tell Mannas, Qmenas και Sarmin.
Το σχέδιο της απόφασης επέβαλε απαγόρευση ταξιδιωτική και πάγωμα των αγαθών 11 συρίων κυρίως στρατιωτικών αξιωματούχων και 10 oργανισμών. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται ο επικεφαλής των πληροφοριών της συριακής πολεμικής αεροπορίας και ο διοικητής των αεροπορικών επιχειρήσεων στις ζώνες όπου πραγματοποιήθηκαν οι διατεινόμενες επιθέσεις .
Το κείμενο απαγορεύει επίσης την πώληση τη διοχέτευση ή τη μεταφορά στο στρατό και στη συριακή κυβέρνηση ελικοιπτέρων και λοιπού υλικού.Η Συρία αρνείται ότι έκανε χρήση χημικών όπλων και η Ρωσία απέρριψε τα πορίσματα της έρευνας κρίνοντάς τα ανεπαρκή. .lexpress
Oι χειρισμοί αυτοί στόχο έχουν και στην παρούσα φάση δια της διπλωματικής πίεσης και του εκβιασμού να αποδυναμώσουν πολιτικά  τη Δαμασκό ώστε να γίνουν ευκολότερη λεία τα εδάφη της για  τους  »εταίρους » δια της νομιμοποίησης τους ως οι μόνες υγειείς δυνάμεις.
Και σίγουρα τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην περαιτέρω αποδυνάμωση του συριακού στρατεύματος ώστε να κρίνεται απαραίτητη η εισβολή τρίτων αντίπαλων γειτονικών χωρών και υπερδυνάμεων για την  »απελευθέρωση » συριακού εδάφους.
Είναι επίσης μια ευκαιρία η Δύση να τεστάρει ακαριαία τη ρωσική αντίδραση στο Συμβούλιο Ασφαλείας εν τη απουσία του Vitali Churkin.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.