Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!!!


160801-D-PB383-019A

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια εντυπωσιακή κίνηση ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, εδειξε για άλλη μια φορά πως δεν αστειεύεται σε οποιαδήποτε απόπειρα να παίξουν παιχνίδι πίσω από την πλάτη του στην Συρία, οι Αμερικανοί και οι… πρόσφατοι «φίλοι» του από την Άγκυρα.

1755197-XRuJLU
Την ίδια ώρα που ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, Joseph Dunford, συζητούσε με τους Τούρκους στην Άγκυρα τις τουρκικές προτάσεις για κοινή στρατιωτική επέμβαση κατάληψης της Ράκκα από τους Τζιχαντιστές και στη συνέχεια την τουρκική απαίτηση κατάληψης του κουρδικού θύλακα του Menbiç, έστειλε τα βομβαρδιστικά του να βομβαρδίσουν την Ράκκα, στέλνοντας το μήνυμα πως μην επιχειρήσουν να κάνουν κάτι χωρίς την άδεια του.
Σύμφωνα με τις τουρκικές πληροφορίες, η επιχείρηση αυτή ήταν οργανωμένη από το ρωσικό αρχηγείο και εκτελέστηκε από τα ρωσικά βομβαρδιστικά, SU-30 και SU-35, δηλαδή τελευταίου τύπου ρωσικά βομβαρδιστικά σε μια επίδειξη δύναμης προς όλες τις κατευθύνσεις.
Στην Άγκυρα ερμηνεύουν αυτή την αιφνίδια ρωσική επιχείρηση σαν αυστηρό προσωπικό μήνυμα του ίδιου του Πούτιν προς την τουρκική πλευρά, η οποία μετά τις επαφές που είχε με τον νέο αρχηγό της CIA, Mike Pompeo και τον Αμερικανό αρχιστράτηγο, Joseph Dunford, πίστεψε ότι μπορεί να δρα στην Συρία ανεξάρτητα από τις συμφωνίες που είχε συνάψει με τους Ρώσους.
Η συνέχεια πάντως προβλέπεται συναρπαστική!
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. ΧεΧε. Ναι σίγουρα η συνέχεια συναρπαστική με τους ρώσους να πωλούν ς-400 στους τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.