Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

H ISIS παγιδεύθηκε ολοσχερώς στο Al Bab.


c3-qoctumaelo7k

Oι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι έκτοτε ολοκληρωτικά παγιδευμένοι στην συριακή πόλη Al-Bab, το τελευταίο τους οχυρό στην επαρχία του Χαλεπίου στη Β Συρία ανέφερε σήμερα το φιλοαντιπολιτευόμενο  (OSDH).

« Οι συριακές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τους μαχητές της και από ρωσικά χτυπήματα κατόρθωσαν να παγιδεύσουν ολοσχερώς το  Al-Bab και τα περίχωρά του  » από το νότο ενώ οι τουρικές δυνάμεις και οι αντάρτες το παγιδεύουν ήδη από το βορρά,δυτικά και ανατολικά  σύμφωνα με το OSDH.
Η προέλαση του συριακού στρατού επέρχεται καθώς έπειτα από τις 10 Δεκέμβρη η  Al-Bab στοχεύθηκε από μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τους αντάρτες υποστηριζόμενους από τουρκικές δυνάμεις εντός πλαισίου της επιχείρησης  « Ασπίδα του Ευφράτη ».Figaro με AFP 6.2.17
Όπως μεταδίδει το reuters σήμερα ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έκοψαν το δρόμο τροφοδοσίας του  Islamic State πλησίον του  al-Bab. Τη Δευτέρα ο συριακός στρατός έκοψε τον τελευταίο δρόμο ανεφοδιασμού της ISIS που τη συνέδεε με οχυρά της οργάνωσης πιο ανατολικά προς το Ιράκ με τα εδάφη που κατέχει η οργάνωση στις επαρχίες Raqqa ,Deir al-Zor αναφέρει η ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο The Syrian Observatory for Human Rights, και προσθέτει ότι τη νύχτα ο στρατός και η Hezbollah είχαν κέρδη στα ΝΑ του al-Bab.
Ο συριακός στρατός προελαύνει προς την  al-Bab διακινδυνεύοντας να εμπλακεί σε σε σύγκρουση με τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους του ομάδες  »μαχητών » υπό τον  Free Syria Army.Ο συριακός στρατός κινείται προς το al Bab για ν΄αποτρέψει τις τουρκικές δυνάμεις να διεισδύσουν σε μεγαλύτερο βάθος στην στρατηγική περιοχή της Β Συρίας.
Τουρκικός στρατός και FSA κατέλαβαν την Bazaa,ανατολικά του al-Bab, αλλά το Σάββατο το Islamic State μ΄επιθέσεις αυτοκτονίας τους απώθησε εκτός αυτής.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.