Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Μόσχα αρνήθηκε να βγει η Hezbollah από τη Συρία….


syromolotov
Η Ρωσία αρνήθηκε ένα ισραηλινό αίτημα να βγει η Hezbollah από τη Συρία.
« Η συριακή κυβέρνηση ζήτησε τη βοήθεια του Ιράν και της Hezbollah κατά τον πόλεμο. Όταν ο πόλεμος τελειώσει αυτοί θα εγκαταλείψουν (το συριακό έδαφος) την ίδια στιγμή όπως και οι ένοπλες οργανώσεις», ανέφερε ο ρώσος Υφυπουργός των Εξωτερικών ο  Oleg Syromolotov σ΄επίσκεψή του στα παλαιστινιακά κατεχόμενα σε συνέντευξή του στην Jérusalem Post.

Τον Νοέμβριο σ΄επίσκεψή του στη Ρωσία και σε συνάντησή του με τον ομόλογό του Dimitri Medvedev ,ο  Benjamin Netanyahou δήλωσε στο Interfax ότι πρέπει ν΄απαγορευθεί σε Ιράν και  Hezbollah να χρησιμοποιούν τη Συρία για να επιτεθούν στο « Iσραήλ » ή το να επιτρέπεται η μεταφορά όπλων σοφιστικέ στη  Hezbollah.
Ο Syromotolov είπε ενώπιον των ισραηλινών  ότι  κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες του Tel Aviv  για την παρουσία των  »μαχητών » της Hezbollah και των φρουρών της ιρανικής επανάστασης στη Συρία.
Ανέφερε ότι για τη Ρωσία , « η Hezbollah είναι μέρος της λιβανέζικης πολιτικής και του κοινοβουλίου του Λιβάνου και υποστηρίχθηκε από ένα μεγάλο τμήμα του λιβανέζικου πληθυσμού ».
« Οι φρουροί της ιρανικής επανάστασης επίσης είναι μέρος της ιρανικής στρατιωτικής δομής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να τους τοποθετήσουμε στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων », πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την Jérusalem Post, ο Syromolotov που είναι υπεύθυνος της μάχης κατά της τρομοκρατίας στο εσωτερικό του ρωσικού υπουργείου  Εξωτερικών θα επιτελέσει κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του  στο Ισραήλ μια σειρά συναντήσεων στο ισραηλινό υπουργείο.
Οι επίσημες ρωσικές δηλώσεις για τη Hezbollah πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες.Στις 22 Φεβρουαρίου ο ρώσος πρέσβης στο Λίβανο ο Alexander Zasypkin απέδωσε τιμή στη Hezbollah, διαβεβαιώνοντας ότι συνέβαλε στη σταθερότητα στο Λίβανο. al manar 22.2.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.