Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ «KOYUN ADAŞI» – ΟΙΝΟΥΣΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ… ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ «ΣΤΑΝΙΟ»!


ada

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Νέο ανθελληνικό παραλήρημα από τουρκικής πλευράς με στόχο αυτή την φορά την επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού του Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Alkıvıadis Steafanis- Αλκιβιάδη Στεφανή, στην ελληνική νήσο Οινούσσες ανατολικά της Χίου στις 19 Φεβρουαρίου, με συνοδεία Ελλήνων κομάντος.

yunan-2
Σύμφωνα με προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sözcü, οι Έλληνες για άλλη μια φορά προκαλούν την τουρκική πλευρά παραβιάζοντας την συνθήκη της Λοζάνης με την επίσκεψη του Έλληνα αντιστράτηγου στις τουρκικές Οινούσσες- Koyun adaşı, με την συνοδεία κομάντος σε μια επίδειξη δύναμης στην περιοχή.
Όπως αναφέρεται, η νήσος αυτή των Οινουσσών είναι τουρκικό έδαφος και υπάγεται στην τοπική νομαρχία Σμύρνης. Με μήκος 11,5 χιλιόμετρα έχει ξεχωριστή στρατηγική σημασία και συμπεριλαμβάνεται στις 18 νήσους που με παράνομο τρόπο η Ελλάδα τις έχει καταλάβει και έχει εγκαταστήσει παρά τις διεθνείς συνθήκες στρατιωτικά αγήματα.
Και που είστε ακόμα! Όσο πάμε στις 16 Απριλίου θα… έχουμε πολλά παρόμοια θεατρικά «σκετς» τουρκικής παραγωγής. Άλλωστε οι Τούρκοι είναι μάστορες σε αυτά τα… δραματικά χάπενινγκ. Το έχουμε ήδη γνωρίσει καλά από τα…τουρκικά σήριαλ.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.